Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog:

Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden en apps & tools). Bij ITC Groep vinden wij het belangrijk om onze klanten optimaal te ondersteunen, ook in hun grafische behoeften. Om hiervoor te blijven ontwikkelen en onze designs fris te houden ging de designafdeling er een middagje op uit om inspiratie op te doen. Met deze blog geven wij je een inkijkje in de belevenissen van onze designers, en wat zij hiervan meenemen in hun werk.

 

Museum Voorlinden staat bekend om zijn moderne en hedendaagse kunst, en biedt allerlei soorten belevingskunstwerken. Er zijn zalen met schilderijen, installaties en standbeelden van wax. De tentoonstellingen geven een frisse blik op de kunstwereld, en helpen onze vormgevers om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

 

Kleurgebruik is een concreet voorbeeld waarover onze designers meer hebben geleerd vanuit de hedendaagse kunst. Alex Katz gebruikt in zijn schilderijen voornamelijk primaire kleuren, afgewisseld met zachte kleuren. Hierdoor vallen de felle (primaire) kleuren meer op. Een mooie manier om uw logo of bedrijfskleuren mooi terug te laten komen in onze designs. Ook de simpelheid van abstracte vormen werken inspirerend op onze vormgevers. Ze ontdekten dat in veel gevallen ‘less is more’ geldt. Rust in het design brengt de boodschap duidelijker over.

 

Ook de optische illusies in het museum werkten inspirerend. Zo zagen we de tentoonstelling Less is More van Alicja Kwade, met onder andere het kunstwerk Trans-For-Men 8. Dit werk bestaat uit een 8-tal stenen, met ieder een eigen structuur en kleur. Op het eerste gezicht lijkt het alsof ze ‘gewoon’ achter elkaar zijn geplaatst. Maar als je op het goede punt ging staan, zag je de stenen in elkaar overgaan. Hieruit leerden wij dat design een extra dimensie aan een document of voorwerp kan toevoegen, als hier goed over is nagedacht en je met de juiste blik kijkt.

 

Het vorm- en kleurgebruik van dit kunstwerk is ook goed toe te passen in de vormgeving van EMVI-plannen. Deze gesteentes zijn van structuur zo verschillend, maar in deze opstelling vloeien ze heel mooi over. Een verloop in vorm kan een speels effect geven aan een document. Bijvoorbeeld als je in een bijlage de overgang van het oude of huidige straatbeeld naar de nieuwe situatie weergeeft. Of het presenteren van verschillende materiaalopties naast elkaar binnen één ontwerp.

 

Uiteraard konden onze vormgevers niet om het beroemde kunstwerk ‘The Swimming Pool’ heen. Dit kunstwerk werd speciaal voor het museum ontworpen door kunstenaar Leandro Erlich. Het is een van de bekendste kunstwerken in Voorlinden. De vormgevers konden het niet laten om hier een leuke foto te maken voor op de social media van het bedrijf.

 

Al met al was het een hele inspirerende middag voor onze vormgevers. Ze kunnen niet wachten om de opgedane inspiratie los te laten op uw EMVI-plannen, bouwhekdoeken, faseringen en apps & tools.

 

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Het eerste halfjaar van Saar

Het eerste halfjaar van Saar

Blog: Hoe is het met je? Met mij gaat het goed. Ik heb het erg naar mijn zin bij ITC Groep en het eerste halfjaar is voorbijgevlogen. Een leuke groep collega’s, hard werken, veel nieuwe dingen leren en veel leuke uitjes. Waarom heb je voor ITC-groep gekozen? Dit is...

Wil jij meer informatie?