Blog:

De eerste 6 maanden van omgevingsmanager Anne

De eerste 6 maanden van Anne

Onze omgevingsmanager Anne is in oktober 2018 begonnen bij ITC Groep. Dat betekent dat ze inmiddels een half jaar voor ons werkt. Tijd om haar wat vragen te stellen!

Hoe is het met je?
Het gaat goed! Ik heb veel te doen en daardoor leer ik heel snel. Wauw een half jaar alweer, dat voelt helemaal niet zo.

Hoe ziet een gemiddelde dag van jou eruit?
Dat is een lastige vraag, want geen dag is hetzelfde. Daarom vind ik dit werk ook zo leuk! Ik doe nu vooral projecten als omgevingsmanager. Voor mij is het dus belangrijk om te weten wat er speelt binnen het project en op de bouwplaats. Ik ben daarom vaker bij een keet te vinden dan op kantoor.

De dag begint vaak met het checken van mijn mail. Als er vragen van bewoners zijn binnengekomen, beantwoord ik deze. Daarna ga ik verder met het schrijven van bijvoorbeeld een bewonersbrief of een BLVC-plan. Ik woon regelmatig bouwvergaderingen bij waarin we de voortgang van het project bespreken met de opdrachtgever. Na de vergadering loop ik vaak nog even langs een paar bewoners en ondernemers.

Zo liep ik gisteren bijvoorbeeld langs de eigenaar van een bloemenkraam, om een tijdelijke locatie voor zijn kraam af te stemmen tijdens de werkzaamheden. Vervolgens had ik een afspraak met de brandweer en de uitvoerder om afspraken te maken over de bereikbaarheid van de woningen in geval van een calamiteit. Tussendoor maak ik foto’s die ik gebruik voor de update in onze omgevingsapp. Door deze updates blijven alle bewoners op de hoogte van de werkzaamheden.

Wat vind je het leukst aan dit werk?
Dat heb ik in mijn vorige antwoord al verklapt. De afwisseling is één van de belangrijkste redenen dat ik dit werk zo leuk vind. Ook het contact met verschillende mensen met verschillende belangen vind ik interessant. In één dag heb ik bijvoorbeeld te maken met directe collega’s, opdrachtgevers, omwonenden en andere belanghebbenden zoals ondernemers of eigenaren van kabels en leidingen.

Hoe heb je het eerste half jaar bij ITC Groep ervaren?
Erg cliché, maar de tijd is voorbij gevlogen. Niet alleen doordat ik me geen seconde heb verveeld, maar ook omdat de sfeer op kantoor altijd goed is. Van maandag tot en met donderdag ben ik vaak op locatie bij één van de projecten. Daardoor is het extra leuk om op vrijdag bij te kletsen met de andere ITC’ers en een leerzame training bij te wonen.

Hoe wil jij je verder ontwikkelen binnen ITC Groep?
In een korte tijd heb ik al veel geleerd over omgevingsmanagement en het schrijven van EMVI-plannen, maar dit is nog maar het begin. Ik weet nu wat er van mij verwacht wordt en hoe ik mijn taken uit moet voeren. In de toekomst wil ik hier graag een schepje bovenop doen. Dat wil zeggen: niet alleen mijn taken uitvoeren, maar ook een meer adviserende rol innemen. De kennis die ik nu opdoe wil ik gaan gebruiken om de omgeving en/of de klant een stap voor te zijn.

Tot slot dan, wie is jouw voorbeeld binnen het bedrijf?
Mijn voorbeeld binnen het bedrijf is Alexandra. Zij is een ervaren omgevingsmanager en schrijft ook EMVI-plannen. Ik merk aan alles dat ze veel plezier heeft in haar werk en dat vind ik altijd mooi om te zien. Samen met Joleen ontwikkelt ze tools zoals de omgevingsapp, het OM Portaal en de gespreksplanner, die het werk als omgevingsmanager een stuk doelgerichter en overzichtelijker maken. Daar kan ik veel van leren! Dit brengen we in de praktijk door mijn buddygesprekken met Alexandra. Wekelijks bespreek ik met haar mijn ervaringen en leerdoelen.

Lijkt het jou ook leuk om voor ITC te komen werken? Bel Willemijn (06 – 29 01 23 05) voor meer informatie over onze vacatures!

Meer interessante blogs

De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman

De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman

Blog: De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman Onze omgevingsmanagers zijn al 8 maanden aan de slag voor aannemer Jos Scholman Infra B.V. bij de reconstructie van de Beerensteinerlaan e.o. in Bussum. Daar mag de Omgevingsapp natuurlijk niet ontbreken! Ben...

Het eerste halfjaar van planschrijver Coen

Het eerste halfjaar van planschrijver Coen

Blog: Onze EMVI-planschrijver Coen is in maart 2021 begonnen bij ITC Groep. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn eerste maanden bij ons!   Hoe is het met je? Met mij gaat het hartstikke goed! Het was een flinke omschakeling van eigen baas naar...

De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen

De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen

Blog: De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen Onze Veiligheidsapp krijgt steeds meer enthousiaste gebruikers! Zo hebben wij afgelopen maand nog deze app ingericht en gelanceerd voor de wegenbouwers van BLM. Wil jij ook weten wat het voordeel is van de...