Blog:

De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen

De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen

Onze Veiligheidsapp krijgt steeds meer enthousiaste gebruikers! Zo hebben wij afgelopen maand nog deze app ingericht en gelanceerd voor de wegenbouwers van BLM. Wil jij ook weten wat het voordeel is van de Veiligheidsapp voor jouw organisatie? In deze blog laten we zien hoe je met de Veiligheidsapp jouw toolboxen gestructureerd en aantoonbaar doorloopt.

 

  De toolbox altijd voor alle medewerkers inzichtelijk

  In de Veiligheidsapp plaats je eenvoudig een overzicht van alle toolboxen. Iedere medewerker heeft op zijn eigen telefoon toegang tot de app en kan dus op ieder moment de toolbox openen. Dat betekent een einde aan stapels uitgeprinte papieren én dat medewerkers de informatie achteraf nog eens een keer rustig terug kunnen lezen. Iedereen heeft dus altijd de juiste informatie tot zijn beschikking.

  Een digitale lijst met aanwezigen

  Veel aannemers sluiten standaard de toolbox af met een aanwezigheidslijst. Dat is immers het schriftelijke bewijs aan de opdrachtgever dat je veiligheid en je beloftes hierin serieus neemt. Maar het ouderwetse papiertje met handtekeningen is niet praktisch meer, zeker niet in tijden van corona. Daarom vind je in de Veiligheidsapp een module waarin iedereen vanaf zijn eigen smartphone een digitale handtekening kan zetten. Handig, want je hebt het meteen een volledige uitdraai veilig opgeslagen op je computer. Dus geen gedoe meer met losse papieren die je later in moet scannen.

  Korte instructies voor op de bouwplaats

  Op de bouwplaats is er natuurlijk geen tijd om meerdere A4’s door te lezen wanneer je voor een potentieel onveilige situatie staat. Daarom kan je als werkgever korte instructies toevoegen aan jouw Veiligheidsapp – een soort samenvatting van de toolbox. Twijfelt een medewerker met welke gevaarlijke stof hij te maken heeft? Op de app opent hij een overzichtelijke afbeelding van de verschillende stoffen en wat de gevaarsymbolen betekenen. Deze informatie is snel gevonden en altijd binnen bereik: zeker bij potentieel gevaarlijke situaties maken je medewerkers zo snel de juiste, veilige beslissing.

  Benieuwd hoe onze Veiligheidsapp eruitziet? In de Play Store (Android) en de App Store (iPhone) vind je een voorbeeld: de Veiligheidsapp ITC Groep! Deze voorbeeldapp passen wij uiteraard aan naar de wensen van jouw bedrijf, zowel uiterlijk als ook specifieke inhoud. Onze omgevingsmanager Alexandra Braas (06 4795 2750) vertelt je hier graag meer over.

   

  Meer interessante blogs

  Joleen terug van weggeweest

  Joleen terug van weggeweest

  Blog: Joleen terug van weggeweest Na jaren de omgeving gemanaged  te hebben in Nederland, ging Joleen het afgelopen halfjaar haar dromen achterna en vertrok naar Spanje. Wij denken bij ITC Groep graag mee bij het verwezenlijken van dit soort plannen. In deze blog lees...

  Stikstofuitstoot verminderen in de bouwfase

  Stikstofuitstoot verminderen in de bouwfase

  Blog: De huidige onzekerheid over de stikstofwetgeving zorgt voor veel onduidelijkheden over de rol van stikstof in toekomstige bouwprojecten en aanbestedingen. Los van de onzekerheid, wat kan je nou als aannemer doen om jouw stikstofuitstoot in de bouwfase te...

  3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

  3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

  Blog: 3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen   In het vorige deel heb ik je verteld hoe je het fundament bouwt voor je bouwteamplan. In dit deel geef ik je drie schrijftips die je helpen bij het schrijven van een bouwteamtender: 1. Wat is het probleem? De...