Blog:

De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen

De Veiligheidsapp: de digitale assistent bij toolboxen

Onze Veiligheidsapp krijgt steeds meer enthousiaste gebruikers! Zo hebben wij afgelopen maand nog deze app ingericht en gelanceerd voor de wegenbouwers van BLM. Wil jij ook weten wat het voordeel is van de Veiligheidsapp voor jouw organisatie? In deze blog laten we zien hoe je met de Veiligheidsapp jouw toolboxen gestructureerd en aantoonbaar doorloopt.

 

  De toolbox altijd voor alle medewerkers inzichtelijk

  In de Veiligheidsapp plaats je eenvoudig een overzicht van alle toolboxen. Iedere medewerker heeft op zijn eigen telefoon toegang tot de app en kan dus op ieder moment de toolbox openen. Dat betekent een einde aan stapels uitgeprinte papieren én dat medewerkers de informatie achteraf nog eens een keer rustig terug kunnen lezen. Iedereen heeft dus altijd de juiste informatie tot zijn beschikking.

  Een digitale lijst met aanwezigen

  Veel aannemers sluiten standaard de toolbox af met een aanwezigheidslijst. Dat is immers het schriftelijke bewijs aan de opdrachtgever dat je veiligheid en je beloftes hierin serieus neemt. Maar het ouderwetse papiertje met handtekeningen is niet praktisch meer, zeker niet in tijden van corona. Daarom vind je in de Veiligheidsapp een module waarin iedereen vanaf zijn eigen smartphone een digitale handtekening kan zetten. Handig, want je hebt het meteen een volledige uitdraai veilig opgeslagen op je computer. Dus geen gedoe meer met losse papieren die je later in moet scannen.

  Korte instructies voor op de bouwplaats

  Op de bouwplaats is er natuurlijk geen tijd om meerdere A4’s door te lezen wanneer je voor een potentieel onveilige situatie staat. Daarom kan je als werkgever korte instructies toevoegen aan jouw Veiligheidsapp – een soort samenvatting van de toolbox. Twijfelt een medewerker met welke gevaarlijke stof hij te maken heeft? Op de app opent hij een overzichtelijke afbeelding van de verschillende stoffen en wat de gevaarsymbolen betekenen. Deze informatie is snel gevonden en altijd binnen bereik: zeker bij potentieel gevaarlijke situaties maken je medewerkers zo snel de juiste, veilige beslissing.

  Benieuwd hoe onze Veiligheidsapp eruitziet? In de Play Store (Android) en de App Store (iPhone) vind je een voorbeeld: de Veiligheidsapp ITC Groep! Deze voorbeeldapp passen wij uiteraard aan naar de wensen van jouw bedrijf, zowel uiterlijk als ook specifieke inhoud. Onze omgevingsmanager Alexandra Braas (06 4795 2750) vertelt je hier graag meer over.

   

  Meer interessante blogs

  ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

  ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

  Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

  Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

  Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

  Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...