Ervaren Omgevingsmanager

De ochtend begint meteen uitdagend: je loopt je overleg uit, ploft neer op je stoel, klapt je Macbook open en neemt een slok van je koffie. De hele planning moet over de kop: het asfalteren van de rotondes gaat niet overdag, maar in de nacht plaatsvinden. Daar heb je niet de juiste vergunningen voor. Of jij even de nieuwe ontheffingen wil aanvragen? Tuurlijk! Je gaat direct aan de slag en lost het op voor de klant. In de middag heb je een overleg met de veiligheidsregio over de alternatieve standplaats voor de ambulances tijdens de uitvoering. Helaas loopt het werk bij één van je andere projecten uit en moet je tussendoor schakelen met Frederique, jouw contactpersoon bij de busmaatschappij, om te regelen dat de bus nog wat langer via de alternatieve route kan rijden. Je rondt je dag af met een bezoek aan één van je projecten, daar spreek je een aantal bewoners over de werkzaamheden in hun straat. Je stuurt een bericht in de Omgevingsapp: ‘nog één week en dan ronden we het werk af’. Zo. Een afwisselende dag en met een voldaan gevoel kom jij ’s avonds weer thuis!

Wat ga je eigenlijk doen?

Eén ding is zeker; geen dag is hetzelfde als omgevingsmanager. Vanaf het eerste moment van een project draai je mee. Het doel is om de uitvoering van A tot Z te coördineren op het gebied van omgevingsmanagement. Het is een uitdagende en afwisselende baan waarin je veel partijen tegelijkertijd tevreden moet houden. Als ervaren Omgevingsmanager ben je veel met aannemers en opdrachtgevers in overleg en begeleid je junior collega’s. Daarnaast kan je zelf kiezen in welke richting jij jezelf als omgevingsmanager wilt ontwikkelen. Wil je graag voor opdrachtgevers werken? Juist bezig zijn met de technische kant van een werk of geeft het jou vooral voldoening om alle ballen hoog te houden en veel projecten naast elkaar uit te voeren? De keuze is aan jou!

 

 Werkzaamheden:

 • Je bent het aanspreekpunt van de klant.
 • Je zet de omgevingsmanagementstrategie op en richt deze in bij nieuwe projecten.
 • Je verzorgt de communicatie rondom jouw projecten in de uitvoering en voorbereiding.
 • Je stemt af met raakvlakprojecten, belanghebbenden en bevoegde gezagen.
 • Jij schrijft BLVC-plannen voor zowel contract- en uitvoeringsfase.
 • Je schuift aan als expert bij opdrachtgevers en opdrachtnemers om hen over omgevingsmanagement te adviseren.
 • Je bent buddy van junior omgevingsmanagers, die je ondersteunt en opleidt.
 • Je houdt overzicht over de benodigde vergunningen en regelt de onderzoeken die hiervoor nodig zijn, zoals flora en fauna en NGE.
 • Je coördineert nutswerkzaamheden.
 • Je bouwt een netwerk op en haalt opdrachten binnen.
 • Je adviseert de tenderafdeling bij omgevingsvraagstukken.

Wie ben jij?

 • Je haalt energie uit afwisselend werk.
 • Je wilt een sleutelfiguur zijn binnen een project.
 • Je vindt het leuk om op verschillende locaties te werken: op kantoor, thuis of op de bouwplaats.
 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met strategische communicatie of andere relevante werkervaring (bijvoorbeeld met vergunningsmanagement, BLVC of je hebt gewerkt in een IPM team).

 

Wat bieden wij jou?

 • Een optimale balans tussen werk en privé; je hebt jouw agenda in eigen hand en plant je werkzaamheden zelf in. Schijnt de zon? Dan kan je gerust een rondje hardlopen. Jij zorgt ervoor dat je je afspraken nakomt en hoe je dat precies doet; dat is aan jou!
 • Je krijgt bij ons een leaseauto, een iPhone en een MacBook zodat je thuis, op kantoor of bij de klant kan werken.
 • Een afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is. Er is ruimte voor het oppakken van extra werkzaamheden die bij jou passen of waar jouw ambitie ligt. Hier gaan we graag het gesprek over aan met je.
 • Wij investeren direct in jou. Dit doen we door een gedegen inwerktraject en het bieden van cursussen en opleidingen.
 • Een jong bedrijf met borrels, uitjes en een jaarlijks skiweekend.
 • We bieden een passend salaris aan waar we graag met jou over in gesprek gaan. De salarisrange ligt tussen €3500,- en €5000,- bruto per maand o.b.v. een fulltime werkweek.

 

Waar kom je te werken?

ITC Groep is gespecialiseerd in omgevingsmanagement en het schrijven van winnende EMVI-plannen voor aanbestedingen. Deze aanbestedingen omvatten projecten over havens, dijken, bruggen, landschappen, snelwegen, maar ook utiliteitsgebouwen en vliegvelden.

Onze EMVI-consultants en tendermanagers werken samen met aannemers en ingenieursbureaus om tot een winnend EMVI-plan te komen. Als het plan gewonnen is, ondersteunen we onze klanten in projectbeheersing en omgevingsmanagement. Hierdoor blijven wij betrokken gedurende het hele proces. Om ons werk nog beter te maken, ontwikkelen we ook tools, geven we trainingen én hebben we een eigen designafdeling.

Heb je naast je afwisselende werk nog energie over? Geen zorgen; je kan het kwijt bij ITC Groep. We zien je graag bij onze tafeltenniscompetitie, de vrijmibo, de jaarlijkse wintersportreis en onze citytrip.

Sollicitatieprocedure

Wij streven naar een snel en zorgvuldig sollicitatieproces. Zo weet jij snel waar je aan toe bent, en wij zelf ook. Dit ziet er als volgt uit:

 1. Je mailt jouw CV en motivatiebrief naar werkenbij@itc-groep.nl
 2. We hebben een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Woerden. Je maakt kennis met twee toekomstige collega’s en komt meer te weten over ons. Je mag uiteraard vragen stellen. Wij vragen jou vooral waarom jij bij ons wilt komen werken, wat jij wilt bijdragen aan ons bedrijf en wat jij wilt bereiken.
 3. Je maakt een assessment. Dat houdt in dat je een plan van aanpak schrijft. Dit kost je 8 uur. Je kunt de opdracht thuis maken en je krijgt tussentijds feedback van een van je toekomstige collega’s. We verwachten niet dat je de hele klus klaart binnen de gegeven 8 uur; we willen gewoon inzicht krijgen in hoe jij te werk gaat en hoe je met feedback omgaat.
 4. Je komt op competentiegesprek bij ITC Groep. Je maakt kennis met twee andere toekomstige collega’s. Je krijgt eerst terugkoppeling op het assessment. Vervolgens stellen we je een aantal vragen om erachter te komen in hoeverre jij beschikt over de competenties, die nodig zijn om jouw functie te vervullen.
 5. Wij doen jou een contractvoorstel. Vervolgens kom je op gesprek om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Tijdens dit gesprek stellen we samen de arbeidsvoorwaarden vast in een arbeidscontract.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Laura Wijntjes (Corporate Recruiter) via 06-14896443.

 * Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interesse? Neem contact op met:

 

Laura Wijntjes
Tel: 06 - 14896443
E-mail: laura@itc-groep.nl
Office Manager

Solliciteer via onderstaand formulier