Scheepsbouw

De basis voor ons succes is het tenderproces dat wij volgen. Dit proces hebben we ontwikkeld en geoptimaliseerd bij honderden tenders in de bouw & infra. En… ondertussen heeft dit proces zich ook dubbel en dwars bewezen in de scheepsbouw!

Een aantal jaar geleden nam een medewerker van een scheepswerf contact met ons op. Hij wilde weten of hij ook deel mocht nemen aan onze EMVI-cursus, waarin we ons tenderproces uitleggen met voorbeelden uit de bouw en infra. Uiteraard stonden wij hiervoor open! Voor ons was dat een mooie kans om te toetsen of het tenderproces dat wij in de bouw & infra ontwikkeld hebben ook waardevol is in andere sectoren.

Van het één kwam het ander en zo hebben wij begin 2017 onze eerste tender in de scheepsbouw gedaan. Dit was een tender voor het onderhouden van de vaartuigen voor de Rijksrederij. Het proces verliep soepel en het resultaat mocht er wezen! Onze klant heeft het werk gegund gekregen. Daarna hebben we tientallen tenders in de scheepsbouw gedaan en kunnen we met zekerheid zeggen dat onze aanpak werkt!

Naast ondersteuning bij de tenders helpen we werven ook bij het inrichten van het projectmanagement. De kruisbestuiving tussen de bouw & infra en de scheepsbouw is hier erg waardevol. De bouw & infra is bijvoorbeeld verder met eisen-verificatie. Tools die gebruikt worden (zoals bijvoorbeeld een verificatiematrix) introduceren en implementeren wij in de scheepsbouw. Andersom hanteert de scheepsbouw Fleet Management Systemen, die weer een nieuwe kijk geven op assetmanagement in de bouw & infra.

Winnend in tenders en sterk in samenwerken.. ook in de scheepsbouw!

Contact

Martijn van Verseveld.

Tel: 06 – 48 76 57 35
E-mail: martijn@itc-groep.nl

Wat kan ITC Groep voor jou betekenen?

Het opstellen van een winnende strategie;
Het bedenken en vormgeven van een visie en huisstijl voor een projectorganisatie;
Het organiseren van sessies om invulling te geven aan de kwaliteitscriteria van de Opdrachtgever;
Het schrijven van proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het schrijven van de projectmanagementplannen benodigd tijdens de realisatie;
Het grafisch vormgeven van de plannen in 2D en 3D;
Het analyseren van de BIM-modellen;
Het reviewen en redigeren van de proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het opstellen van presentaties;
Het geven van presentatie- en interviewtrainingen;

Meer informatie?

Neem contact met ons op.