Blog:

Schrijvers in nood – tip 3

Schrijvers in nood – tip 3

Vastlopen in je eigen tekst is een van de grootste gevaren in het schrijven van een plan, zeker als er tijdsdruk op staat (lees: altijd en bij elke tender). Tijdens de cursus EMVI-plannen schrijven is een veel gehoorde klacht: “Mijn collega’s roepen van alle kanten ideeën en ik zie door de bomen het bos niet meer…” Wij delen deze week drie tips om in lastige situaties je momentum te behouden:

3. Heel. Veel. Reviewcommentaar. Altijd lastig, om veel commentaar te krijgen als je zelf blij bent met wat er ligt en eigenlijk dacht dat je al praktisch klaar was. Zeker met meerdere reviewers kan de feedback overweldigend zijn. Wij hebben bij ITC Groep al eerder geschreven over hoe je een interne review beheersbaar houdt (die vind je hier). Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Wanneer je je toch overweldigd voelt door de grote hoeveelheid feedback en niet weet waar je moet beginnen, volg dan de volgende stappen.
Onze drie stappen zijn: ruis wegwerken, prioriteren en bespreken
1. Werk eerst de ruis weg: dit zijn kleine commentaren die binnen 10 seconden opgelost zijn. Zorg dat deze stap je niet meer dan 1 uur kost. Daarna start je (de volgende dag fris) met een opgeschoond en overzichtelijk bestand.
2. Prioriteer: Prioriteer ten eerste in de moeilijkheidsgraad van de feedback. Besteed je energie aan de grootste problemen en verbeteringen, zoals aanpassingen in de structuur. Meestal pak je hierbij ook een heleboel kleiner commentaar mee. Prioriteer ten tweede in tegenstrijdige opmerkingen van verschillende reviewers – wie is de expert of zit het beste in het project en wie heeft dus de doorslaggevende stem? Maak hier duidelijke afspraken over met de reviewers en houdt deze rangorde aan in het verwerken van hun reviews.
3. Bespreek de feedback even kort met de reviewer: Blijf je na stappen 1 en 2 toch nog met een aantal problematische commentaren zitten…? Pak dan simpelweg de telefoon op of loop even bij de reviewer langs. Soms is schriftelijk commentaar lastig te interpreteren of heeft de reviewer al een goed idee voor een verbetering. Probeer het wiel daarom niet zelf uit te vinden. Even sparren helpt je uit de waas van al het commentaar te komen en de echte kern van het probleem te vinden.

Vind je dit een nuttige tip? (hier vind je onze eerste en tweede tip)  Wil je meer tips en tricks om betere EMVI-plannen te schrijven?

Volg dan snel een van onze online EMVI-trainingen, bijvoorbeeld “Winst boeken met teksten”. Hier leren wij je alles over het kiezen van de juiste structuur, SMART-teksten schrijven en het op papier krijgen van jouw onderscheidend vermogen.

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...