MEDEWERKER:

Sanne Loeve

Consultant bij ITC Groep

Sanne werkt sinds 2014 bij ITC Groep. Ze begon met een afstudeeropdracht en is inmiddels doorgegroeid tot een van de meest ervaren planschrijvers. Ze heeft veel ervaring in het geven van trainingen en creatieve sessies. Het leukst aan ITC Groep vindt ze dat er geen vaste functies zijn, maar dat er gewerkt wordt met ‘rollen’.

Elke rol heeft volgens haar eigen uitdagingen en leuke kanten. Zij vervult, afhankelijk van het project, de volgende rollen:

  • EMVI-coordinator: Hierbij ligt de focus op de procesmatige kant van de tender. Het leukst aan deze rol vindt zij de sessies waarin ze, door het gebruik van (creatieve) werkvormen en prikkelende vragen met de klant en planschrijver, op zoek gaat naar het onderscheidend vermogen.
  • EMVI-schrijver: Hierbij ligt de focus op de inhoudelijke kant van de tender. Sanne is van nature nieuwsgierig en leergierig. Dat maakt het planschrijven voor haar interessant. Bij elke tender leert ze wel weer wat nieuws.
  • Rollen in de uitvoering: Gedurende de periode dat Sanne werkzaam is bij ITC Groep heeft zij verschillende (deel)taken in de uitvoering opgepakt. Zo heeft zij zich o.a. beziggehouden met risicomanagement, omgevingsmanagement en projectbeheersing. Ze denkt graag mee over het inrichten van projectmanagement tools die de uitvoering van het project vergemakkelijken.
  • Interne rollen: Sanne is onderdeel van het Q-team (kwaliteitsteam) en houdt zich bezig met de selectie en opleiding van nieuwe medewerkers.

Sanne’s grootste passie is reizen. Hierbij heeft ze geen voorkeur voor een bepaalde regio, maar wilt ze juist zoveel mogelijk landen en culturen zien én beleven. Daarnaast tennist, leest en vaart ze graag in haar vrije tijd.

Wat is het mooiste project die je tot nu toe hebt gedaan?
Ik zou niet één project kunnen kiezen. Er zijn meerdere projecten die bijzonder waren om verschillende redenen. Het perfectionisme en de beste willen zijn zit in mij, dus uiteraard komen de projecten waarbij het plan dat ik geschreven heb met 10’en is beoordeeld in mij op. Maar ook de projecten waarbij veel op het spel stond zijn speciaal. Zo hebben we in de begindagen van ITC Groep (in 2014) een project gedaan voor een bedrijf in Friesland. Dit bedrijf was zwaar getroffen door de crisis en had 12 van de 14 uitvoerders die zij in dienst hadden moeten ontslaan. Door het winnen van een aanbesteding voor dit bedrijf hebben we het tij weten te keren en is weer een langzame groei ingezet. Tot slot zijn ook de tenders in de scheepsbouw, waarmee we de afgelopen periode bezig zijn geweest, speciaal voor mij. Dit, omdat ik uit Hardinxveld-Giessendam kom, waar de dijken vol staan met scheepswerven. Dankzij de tenders in deze branche heb ik een kijkje achter de schermen gekregen.

Waarom heb je gekozen voor ITC Groep?
Mijn beslissing om voor ITC Groep te gaan werken was geen rationele, maar een gevoelsmatige keuze. Ik studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en was op zoek naar een bedrijf waar ik kon afstuderen. Mijn enige criterium daarbij was dat ik niet bij een bedrijf wilde afstuderen dat producten ontwierp. Dat klinkt misschien wat raar aangezien mijn hele studie daarop gericht is, maar ik had daar een goede reden voor: voor mijn gevoel zou ik namelijk meer leren in een totaal nieuwe wereld. Eén van de bedrijven waar ik op gesprek ging was ITC Groep (toentertijd nog Inter Tender Consult). Ik had een gesprek met de oprichters en was direct enthousiast. Blijkbaar was het enthousiasme wederzijds, want nog voor ik het gebouw uit was kreeg ik een belletje met de vraag of ik bij ITC Groep wilde afstuderen. Hier heb ik direct ja op geantwoord en sindsdien ben ik werkzaam bij ITC Groep. 

Openstaande vacatures

Junior Omgevingsmanager

Junior omgevingsmanager Als junior omgevingsmanager bij ITC Groep draai je vanaf het eerste moment volop mee in een jong en ambitieus team en ben jij in staat om onze uitvoeringsprojecten van A tot Z te coördineren op het gebied van omgevingsmanagement. Hoe ziet jouw...

Lees meer

Traineeship

Traineeship: ben jij onze nieuwe technisch tendermanager? Wie zijn wij? ITC Groep is een jong adviesbureau voor de bouw- en infrasector. Wij winnen aanbestedingen (tenders) voor aannemers en ingenieursbureaus en schrijven hiervoor de beste EMVI-plannen van Nederland....

Lees meer

Stagiair

Stagiair Vacature stagiair Ben je op zoek naar een stage bij een dynamisch en jong adviesbureau? Een ding kunnen we garanderen; na deze stage staat je cv vol met relevante ervaring! ITC Groep is een adviesbureau met een informele en non-hiërarchische cultuur waarin...

Lees meer

(Junior) EMVI- schrijver

(Junior) EMVI- schrijver Als EMVI-schrijver bij ITC Groep draai je vanaf het eerste moment volop mee in een jong en ambitieus team en ben jij elke dag weer bezig om de beste EMVI-plannen van Nederland te schrijven. Hoe ziet jouw dag er straks uit? ‘Zwolle. Daar ga ik...

Lees meer

Junior Consultant Projectrealisatie

Junior Consultant Projectrealisatie De bouwsector heeft een spannende toekomst voor zich. Het is onze missie om onze klanten te helpen met het zetten van de volgende stap vanuit de tenders tot in de realisatie van projecten. Hier kunnen we je goed bij gebruiken. Heb...

Lees meer

Junior EMVI-consultant

Junior EMVI-consultant Samen met mijn collega stap ik ’s morgens vroeg in de ICE richting Duitsland om vervolgsessies te houden voor een project in de Offshore sector bij een van onze buitenlandse klanten. Tijdens de treinreis voer ik nog een aantal laatste...

Lees meer

Wil jij meer informatie?