Project:

Spuikwartier openbare ruimte stadhuis

Aannemersbedrijf Wallaard: Project Spuikwartier openbare ruimte stadhuis (Gemeente Den Haag)

In de metamorfose die Gemeente Den Haag gepland heeft voor het gehele Spuikwartier was het begin 2022 tijd voor nieuwe betegeling. Het natuursteen dat al jaren rondom het stadhuis lag was aan vervanging toe. Zo zijn we met Aannemersbedrijf Wallaard uit Noordeloos om tafel gegaan om het beste plan te schrijven om dit aan te pakken. De gemeente wilde voornamelijk dat het project op een zichtbaar duurzame manier aangepakt werd, en dat er bij de werkzaamheden zo veel mogelijk rekening gehouden zou worden met de omgeving. Wat wij voor ons zagen:

“Het schoonste project van Den Haag.”

Om dit te bereiken besloten wij met Aannemersbedrijf Wallaard om de werkzaamheden binnen het werkterrein 100% elektrisch uit te voeren. Het is daarbij essentieel om dit zichtbaar te maken: niemand merkt het immers als je minder kilometers maakt dankzij jouw strakke planning, tenzij je dit laat zien. Daarom zijn wij gaan kijken hoe wij onze duurzame aanpak zichtbaar konden maken. Wij kwamen met het idee om op de projectlocatie een oplaadpark in te richten voor ons materieel, zodat passanten kunnen zién dat wij ons materieel opladen in plaats van voltanken. Met Aannemersbedrijf Wallaard bedachten wij het plan om een lichtkrant bij het werkgebied neer te zetten. Hierop is te zien hoeveel kilo CO2-uitstoot wij besparen dankzij onze aanpak. Wat de gemeente ervan vond?

“Het beoordelingsteam is positief over de elektrische werkwijze en de zichtbare besparing.”

Dan was er nog de omgeving. Want het Spuikwartier is nu niet echt een rustige buitenwijk te noemen. De werkzaamheden moet Aannemersbedrijf Wallaard middenin het politieke zwaartepunt van Nederland uitvoeren, onder andere op een plein dat omringd is door winkels, koffiezaakjes en kantoren. Samen zijn wij voor een complete aanpak gegaan, waarbij wij met zowel ondernemers als bewoners rekening houden. Voor de ambtenaren en andere werkenden in het Spuikwartier is het de bedoeling dat wij hun werkomgeving zo min mogelijk verstoren, en de ondernemers willen natuurlijk dat hun gebruikelijke zaken doorgang kunnen hebben. Nogal een uitdaging als je stenen op maat moet zagen, en de ondergrond onder een terras moet vervangen. Wij hebben onze creatieve kant aangesproken, en kwamen tot twee mooie oplossingen.

Het op maat zagen van stenen produceert een boel geluid, en daarom hebben wij gezamenlijk besloten een geluiddichte container op het terrein te plaatsen. De stenen komen perfect op maat terug uit de container, maar je hoort er niks van. Zo kan de omgeving rustig doorwerken. Voor de ondernemers bedachten wij met Aannemersbedrijf Wallaard tijdelijke terrassen. Zij voeren de werkzaamheden in fasen uit, en richten voor de restaurants van de huidige fase een tijdelijk terras in. Zo kunnen de vaste klanten een eindje verderop van hun dagelijkse kopje koffie genieten. Ook hiervan werd de gemeente erg enthousiast, en daarom was de eer aan Aannemersbedrijf Wallaard om dit mooie project uit te voeren.

Wat kan ITC Groep voor jou betekenen?

Het opstellen van een winnende strategie;
Het bedenken en vormgeven van een visie en huisstijl voor een projectorganisatie;
Het organiseren van sessies om invulling te geven aan de kwaliteitscriteria van de Opdrachtgever;
Het schrijven van proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het schrijven van de projectmanagementplannen benodigd tijdens de realisatie;
Het grafisch vormgeven van de plannen in 2D en 3D;
Het analyseren van de BIM-modellen;
Het reviewen en redigeren van de proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het opstellen van presentaties;
Het geven van presentatie- en interviewtrainingen;

Meer informatie?

Neem contact met ons op.