Blog:

De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman

De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman

Onze omgevingsmanagers zijn al 8 maanden aan de slag voor aannemer Jos Scholman Infra B.V. bij de reconstructie van de Beerensteinerlaan e.o. in Bussum. Daar mag de Omgevingsapp natuurlijk niet ontbreken! Ben jij ook benieuwd wat de Omgevingsapp oplevert op jouw reconstructieproject? In deze blog lees je over 4 handige functies van de app – en hoe wij hiermee het omgevingsmanagement in de Beerensteinerlaan soepel hebben laten verlopen.

 

  Pushberichten: iedereen is direct op de hoogte

  Met pushberichten bereiken we in één keer alle gebruikers op de app. Zo attenderen wij de bewoners als er weer een wekelijkse foto-update online staat, maar vooral bij dringende zaken is deze functie erg handig. Want hoe vervelend het ook is, er kan altijd iets misgaan op een project. Door de bewoners hierover snel te informeren, voorkomen we klachten en ontevredenheid.

  Dit kwam op de Beerensteinerlaan goed van pas. Na het raken van een waterleiding, waren alle appgebruikers hier binnen 5 minuten van op de hoogte; ‘In de Beerensteinerlaan hebben wij de waterleiding geraakt, mogelijk heeft u hierdoor geen water. De monteur is onderweg!’. Hierdoor kregen wij geen bezorgde telefoontjes.

  Wekelijkse foto-updates: app-gebruikers meenemen in de werkzaamheden

  Om de bewoners altijd op de hoogte te houden over de werkzaamheden posten wij op de app wekelijkse updates. Wij plaatsen foto’s van het werk en lichten de werkzaamheden toe – niet alleen de werkzaamheden op straatniveau maar ook het werk dat ónder de grond gebeurt. Zo zijn de bewoners snel en duidelijk geïnformeerd én delen wij enige kennis van het ondergrondse werk met de mensen uit de wijk.

   

  Planning actueel houden (terwijl deze kan wijzigen)

  Met de Omgevingsapp nemen wij bewoners mee in de actuele planning – ook bij wijzigingen. Op de app vinden zij eenvoudige kaarten van de fasering én een hinderkaart waar zij meteen zien welke impact het voor ze heeft. Wanneer de planning wijzigt passen wij dit dezelfde dag nog aan, natuurlijk met pushbericht.

   

  Op de Beerensteinerlaan kwamen we onverwachts veel onbekende kabels en leidingen tegen en lag er zelfs een oud riool dat al een tijd buiten gebruik was. Vervelend, want dit vertraagde de planning die we al eerder aan de omgeving hadden gecommuniceerd. Maar dankzij de Omgevingsapp was de wijk dezelfde dag nog op de hoogte van de wijzigingen.

   

  Laagdrempelig contact tussen bewoners en de omgevingsmanager

  Het komt vaak voor dat bewoners vragen hebben over het werk. Via de app kunnen zij op meerdere manieren laagdrempelig contact met ons leggen: met één druk op de knop bellen ze de omgevingsmanager of vullen ze het online vragenformulier in. Maar ook onze omgevingsmanager bereikt gemakkelijk de buurt: bijvoorbeeld door het verspreiden van een tevredenheidsenquête. Zo houden wij het contact warm!

   

  Ben jij benieuwd welke mogelijkheden de omgevingsapp voor jouw project biedt? Onze omgevingsmanager Janneke den Hartogh (06 48 06 42 54) vertelt je hier graag meer over. De Omgevingsapp passen wij uiteraard aan naar de wensen van jouw bedrijf, zowel uiterlijk als ook specifieke inhoud.

  Meer interessante blogs

  Durft u de participatieladder te beklimmen?

  Durft u de participatieladder te beklimmen?

  De nieuwe Omgevingswet legt vast dat overheidsinstellingen gebruik moeten maken van participatie. Zo moeten zij aangeven wie zij betrokken hebben bij het ontwerpproces, wat de uitkomst hiervan was en hoe zij invulling geven aan het participatiebeleid. Door bewoners en...