Eerste maanden van Joosje

Blog:

Onze EMVI-consultant Joosje werkt alweer ruim drie maanden bij ITC Groep. In deze blog vertelt ze alles over deze periode.

Hoe is jouw eerste periode bij ITC bevallen?

Mijn eerste periode bij ITC was erg leuk en ook heel leerzaam. In deze eerste paar maanden heb ik veel verschillende projecten gedaan. Elke project is net anders en daardoor leer je steeds wat nieuws. Het voelde soms of ik in het diepe werd gegooid, omdat de projectonderwerpen compleet nieuw waren voor mij. Toen ik het proces eenmaal wat beter begreep, vond ik al deze nieuwe projectonderwerpen vooral leerzaam. Ik vind het erg prettig dat collega’s zo behulpzaam zijn, daardoor heb ik altijd het gevoel dat ik ergens op kan terugvallen.

Naast het werken was een absoluut hoogtepunt toch wel de ITC Wintersport. Dit was aan het eind van mijn eerste werkweek en was de perfecte gelegenheid om collega’s beter te leren kennen. Ik kijk terug op een geweldige start, waarin ik echt goed ben ontvangen en begeleid.  

Hoe ben je bij ITC terecht gekomen?

Na het afronden van mijn master Marketing in Amsterdam, ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste échte baan. Via LinkedIn werd ik benaderd voor de functie: EMVI-consultant. Ik had nog niet eerder van dit werk gehoord en de tenderwereld was nieuw voor mij. Na wat onderzoek, kwam ik erachter dat deze baan eigenlijk hartstikke goed aansluit bij mijn master en bachelor Sociale Geografie en Planologie.

Tijdens mijn bachelor leerde ik over de rol en betrokkenheid van stakeholders bij bouwprojecten en hier schrijf ik nu over in EMVI-plannen. Ook het bepalen van de winnende strategie was onderdeel van mijn master en dit kan ik nu ook dagelijks toepassen in mijn werk.

Wat vind je het leukste aan jouw werk als EMVI-consultant bij ITC?

De afwisseling in het werk vind ik heel prettig. Zo ben ik ’s ochtends bezig met een project over de aanleg van een hemelwaterriool en in de middag over onderhoud van openbaar groen in een bepaalde gemeente. Ook onze klanten zijn heel divers. Zo komen we bij kleinere aannemers over de vloer en bij de gevestigde namen in Nederland. Ondanks dat de grote van de teams varieert, biedt ons tenderproces toch altijd uitkomst.

Ik vind het leuk om te sparren met de klant over een winnende strategie en dit vervolgens uit te werken in het plan van aanpak. Na gemiddeld zes weken hard werken, dien je het plan in en spring je in het volgende avontuur.

Eerder kwam de ITC Wintersport al ter sprake, maar we doen buiten werktijd nog veel meer leuke dingen. Zo hebben we een vaste groep collega’s waarmee we padellen. Daarnaast is er elke vrijdag een borrel op kantoor of in een café.

Wat is het leukste project dat je hebt gedaan?

Het project dat mij direct te binnen schiet is de nieuwbouw van een schoolinstelling voor speciaal onderwijs. Voor dit plan moesten we het schetsontwerp opwerken tot een definitief ontwerp. Hierbij moesten we allerlei uitdagingen beheersen. Gelukkig deed ik dit samen met ervaren collega’s, waardoor ik er veel van geleerd hebt. Als klap op de vuurpijl wonnen we het plan uiteindelijk, dat voelde echt goed.

Mijn ambitie voor de komende tijd is om nog beter te worden in planschrijven. Het kan niet anders of er komen dan vanzelf  meer winnende plannen.

 

 

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...

Wil jij meer informatie?