Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit erg prettig. Als je net ergens start durf je niet altijd direct aan de bel te trekken als je hulp nodig hebt. Door deze wekelijkse momenten was de drempel om hulp te vragen een stuk lager. Het is fijn om te weten dat je laagdrempelig terecht kunt bij collega’s.

“Ik vond het fijn dat er regelmatig een moment was ingepland waarin Rosa en Jillian bij me incheckte of het goed ging, of ik iets kwijt wilde of dat ik ergens hulp bij nodig had”.

Ik ging direct aan de slag met een project, immers door te doen leer je. Op dag 1 opende ik mijn laptop en had ik al een korte meeting gepland staan met een collega. Hij praatte mij bij over het eerste project dat we samen zouden oppakken. Op dag 2 gingen we direct naar de klant toe voor een inhoudelijke sessie. Uiteraard vond ik dat spannend, want ik wist niet goed wat te verwachten. Gelukkig zat ik daar niet alleen en hielp de projectleider mij tijdens de sessie. Zo kon ik mij richten op het vastleggen van de informatie en af en toe lichtte de projectleider bepaalde inhoud toe.

Deze aanpak werkt volgens mij erg goed. Door direct aan de slag te gaan, pik je veel en snel informatie op. De combinatie van direct aan het werk en de basiscursussen is erg prettig. Zo kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen en begrijp je de theorie ook sneller.

“De inwerkprocedure werkt goed. Direct van start in de praktijk in combinatie met de inhoudelijke cursussen zorgt voor een snelle leercurve”.

De eerste inhoudelijke cursussen tijdens de onboarding gingen over het analyseren van de leidraad, het schrijven van maatregelen en het opstellen van de structuur van je EMVI-plan. Allemaal onderwerpen waarvan ik in mijn eerste weken dacht: “Help wat is dit en wat moet ik hiermee?” De cursussen gaven mij houvast en zelfvertrouwen in het schrijven. Ook de praktijkvoorbeelden en oefeningen uit de cursussen waren direct toepasbaar in mijn werkzaamheden. In de eerste maanden heb ik deze cursussen er nog vaak bij gepakt.

“De cursussen uit de onboarding sluiten aan op de praktijk. Ik heb ze er in de eerste maanden nog vaak bij gepakt.