Blog:

Interview Wesley

Interview Wesley

Onze omgevingsmanager Wesley is in oktober 2020 begonnen en werkt inmiddels al 10 maanden bij ITC Groep. Tijd om hem wat vragen te stellen!

Hoe is het met je?

Goed! Ik heb inmiddels mijn draai gevonden. Mijn projecten lopen ook lekker.

Hoe ben je bij ITC terechtgekomen?

Tijdens een stage heb ik kennisgemaakt met het vak “omgevingsmanagement”. Na mijn studie was ik op zoek naar een baan en kwam ik een vacature van ITC-groep tegen. Ik kende iemand die hier werkte. Met hem heb ik gesproken en toen besloten om te solliciteren.

Hoe ziet een gemiddelde week van jou eruit?

Mijn week is heel divers. Geen een dag is hetzelfde. Dat maakt dat ik het werk zo leuk vind! Ik houd echt van variatie in mijn werk en zit niet graag hele dagen achter mijn laptop, daarom past dit goed bij mij. Omdat ik nu goed weet wat speelt in mijn projecten weet ik welke taken ik per project ongeveer heb per week

Ik ben vaak het 1e contactpersoon voor de bewoners. Hierdoor komen er de hele dag door meldingen binnen waar ik samen met de aannemer actie op moet ondernemen. Daarnaast maak ik bijvoorbeeld omgevingsscans, organiseer bewonersavonden, stem faseringen af met stakeholders of stel informatiebrieven op. Maar ik ben ook onderdeel van bouwvergaderingen met opdrachtgevers zoals gemeenten. In een gemiddelde week ben ik zeker 3 dagen op pad voor mijn projecten.

Wat vind je het allerleukst aan werken bij ITC?

ITC Groep is een jong bedrijf en niet zo formeel. Dit maakt het heel makkelijk om vragen te stellen aan collega’s. Het mooie aan ITC Groep is dat als ik kansen zie in mijn werk ik van ITC de ruimte krijg deze kansen te benutten. Ik krijg heel veel vrijheid om mijn eigen werkzaamheden in te richten.

Hoe is het om in deze coronatijd vanuit huis te starten bij ITC?

In Corona tijd starten maakte het lastiger om mijn collega’s te leren kennen. Alleen vanuit huis werken is toch een andere ervaring. Ik miste zeker het praatje bij de koffieautomaat. Doordat ik mijn collega’s veel sprak via de telefoon en via Microsoft Teams heb ik hun toch goed leren kennen!

Wat heb je tot nu toe geleerd?

De afgelopen maanden heb ik echt geleerd om het overzicht te bewaken tussen alle taken en projecten. Ik moet mijn taken goed plannen en organiseren maar ook prioriteiten stellen is heel belangrijk. Dit is soms lastig maar vind ik ook meteen het leukste aan mijn werk.

Ook heb ik geleerd om heel veel informatie begrijpelijk en overzichtelijk te vertalen naar een korte bondige bewonersbrief. Ik merk dat ik dit steeds beter kan!

Lijkt het jou ook leuk om voor ITC te komen werken? Bel Nienke Oosten (Corporate Recruiter) (06-14736532) voor meer informatie over onze vacatures.

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...