Blog:

Interview met NTP over NTP Veiligheidsapp

Interview met NTP over NTP Veiligheidsapp

Martin Nijzink is KAM-manager bij NTP. Sinds september 2019 gebruikt hij de Veiligheidsapp om de veiligheid binnen zijn organisatie te vergroten. Wij waren natuurlijk benieuwd hoe hij dat tot nu toe ervaarde!

 • Waarom hebben jullie gekozen om gebruik te maken van de Veiligheidsapp?
  “Wij wilden graag de mensen binnen onze organisatie beter bereiken en voorzien van informatie over veilig werken. Binnen NTP gebruikten we de smartphones al voor veel processen, zoals de urenregistratie. We merkten dat onze medewerkers handig zijn met hun telefoon en dachten: hier kunnen we meer mee!
  Daarnaast merkten we dat veel (bijna) ongevallen niet gemeld werden. Uit een onderzoek bleek dat dit kwam omdat het (papieren) document vaak niet binnen handbereik was en medewerkers dan maar weer snel doorgingen met de dagelijkse gang van zaken. Daarom leek het introduceren van de Veiligheidsapp heel passend voor onze organisatie.”
 • Hoe ervaar je het gebruik van de veiligheidsapp?
  “Ik vind het een heel mooi systeem. Samen met ITC Groep heb ik veel van mijn ideeën weten uit te werken in de app. De app is nu ontwikkeld tot een mooi product. De samenwerking met ITC Groep is heel fijn. We zijn echt samen de Veiligheidsapp aan het verbeteren naar een nog waardevoller product. De NTP Veiligheidsapp wordt binnen onze organisatie gezien als een trots, ook door de directie. “
 • Merk jij al verandering binnen jouw organisatie, nu de Veiligheidsapp gebruikt wordt?
  “Jazeker! Ik merk bijvoorbeeld dat de werkplekinspecties beter worden uitgevoerd. Onze medewerkers vinden dit nu makkelijker. In het verleden werden, vaak uit gemak, alle onderdelen uit het werplekinspectie-document maar aangevinkt en werd alleen de datum opnieuw ingevuld. Hierdoor had ik als KAM-coördinator weinig inzicht, maar werden onze medewerkers ook niet uitgedaagd echt mee te denken. Doordat er nu eenvoudig foto’s kunnen worden toegevoegd en het formulier handzaam op de smartphone te gebruiken is, krijg ik een veel beter beeld en merk ik dat medewerkers zelf kritischer naar hun werkomgeving kijken. Daarnaast is de Veiligheidsapp voor ons het ideale medium om tijdens Corona met onze medewerkers te communiceren over veilig werken. “
 • Wat heeft de veiligheidsapp opgeleverd voor NTP?
  “Door de app hebben onze medewerkers meer informatie tot hun beschikking. Ook worden er meer kleine meldingen ingediend en merk ik dat er door de Veiligheidsapp meer bewustwording is voor veilig werken.
  Daarnaast worden de toolboxen beter gehouden door de uitvoerders en beter gelezen door de medewerkers. Voorafgaand aan de toolbox lezen medewerkers zelf de informatie al op de Veiligheidsapp, waardoor er tijdens de meeting veel meer gesprek en discussie ontstaat. Ook kunnen ze de toolbox door de Veiligheidsapp altijd nog een keer teruglezen.”
 • Zou jij de Veiligheidsapp aanraden? En waarom?
  “Dat doe ik aan iedereen! Ik ben er zelf ook trots op! Zelf ben ik het meest trots op het gedeelte van de toolboxregistratie, wat we ook echt weer samen met ITC Groep hebben ontwikkeld.

Voor de toolboxregistratie heeft Martin zelf een idee aangedragen over hoe hij een overzicht van alle toolboxen wilde hebben. Dit is vervolgens verwerkt in de Veiligheidsapp en in een online portaal. Via dit portaal kan Martin op elk moment zien welke medewerker welke toolbox heeft gehad.  

Meer interessante blogs

Eerste jaar Rens

Eerste jaar Rens

Blog:Eerste jaar Rens Hoe is jouw eerste periode bij ITC bevallen? Erg goed, het eerste (bijna) jaar is werkelijk voorbijgevlogen. Al vanaf het begin heb ik zelfstandig als omgevingsmanager op een aantal projecten meegedraaid en werd ik in het diepe gegooid. Toch kon...

Joleen terug van weggeweest

Joleen terug van weggeweest

Blog: Joleen terug van weggeweest Na jaren de omgeving gemanaged  te hebben in Nederland, ging Joleen het afgelopen halfjaar haar dromen achterna en vertrok naar Spanje. Wij denken bij ITC Groep graag mee bij het verwezenlijken van dit soort plannen. In deze blog lees...