Blog:

Het eerste halfjaar van planschrijver Coen

Het eerste halfjaar van planschrijver Coen

Onze EMVI-planschrijver Coen is in maart 2021 begonnen bij ITC Groep. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn eerste maanden bij ons!

 

Hoe is het met je?

Met mij gaat het hartstikke goed! Het was een flinke omschakeling van eigen baas naar medewerker zijn in een organisatie. Zeker in deze Corona tijd. Maar ik ben heel goed ontvangen.

 

Waarom heb je voor ITC Groep gekozen?

Vanuit mijn eigen bedrijf ben ik in aanraking gekomen met de tenderwereld. Ik was direct ontzettend nieuwsgierig naar het hele tender-spel. ITC Groep sprak mij aan omdat het een jong en groeiend bedrijf is dat zich heeft gespecialiseerd in het schrijven van EMVI-plannen. Geen tender is hetzelfde, de doorlooptijden zijn kort en er is hier genoeg ruimte om mij te ontwikkelingen.

 

Hoe ziet een gemiddelde week van jou eruit?

Oh, dat hangt heel erg af van de fasen van het project of de projecten waar ik op dat moment mee bezig ben. Bijna iedere week houd ik wel klantsessies. Hier vergaar ik informatie bij de klant welke ik vervolgens verwerk naar maatregelen in een lopend verhaal. Verder plan ik reviews en vormgeving in voor de kwaliteitscontrole en opmaak van mijn plannen.

 

Het lastige aan mijn werk is om ieder plan weer projectspecifiek en onderscheidend te maken. Hier ligt de grootste uitdaging. Vaak kan ik ideeën putten uit eerdere plannen die ik of mijn collega’s gemaakt hebben, maar ik vind het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe en creatieve ideeën. Dit doe ik door mij goed in te lezen in het onderwerp. Zo maak ik het onderwerp mij eigen.

 

Dit is een nieuw vakgebied voor mij. Voorheen was ik werkzaam in de marketing en journalistiek. Ik leer nu om veel compacter, doeltreffender en actiever te schijven. Ik merk dat ik nu het tenderproces steeds beter door begin te krijgen. Ik signaleer knelpunten eerder en er ontstaat ruimte om nieuwe oplossingen te bedenken.

 

Wat vind je het allerleukst aan werken bij ITC?

De afwisseling! Ieder project is anders. De opdrachtgevers van de projecten zijn ook heel divers, zoals gemeenten, waterschappen en ziekenhuizen. Nu ik al een tijdje dit werk doe, merk ik dat ik comfortabeler word in het schrijven van teksten. Hierdoor lukt het steeds vaker mijn plannen naar een hoger niveau te tillen samen met mijn projectleiders.

 

Hoe is het om in deze coronatijd vanuit huis te starten bij ITC? [Voor coronastarters]

Ik werd warm ontvangen en kreeg in mijn eerste week direct een aantal cursussen. Deze gaven mij echt een boost. Hierdoor wist ik goed wat ITC Groep en klanten van mij gingen verwachten. Daarnaast heb ik met veel collega’s via Microsoft Teams kennismakingsgesprekken gevoerd. Dit heeft mij echt geholpen om collega’s om hulp te vragen.

 

Nu de Corona maatregelen versoepelen merk ik dat ik nog op zoek ben naar de balans tussen het thuiswerken en op kantoor werken. Als ik een hele dag gepland heb om te schrijven, vind ik het fijner dit in alle stilte vanuit huis te doen. Gelukkig krijg ik hier vanuit ITC Groep alle ruimte voor!

 

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Het bepalen van een goede tenderstrategie is misschien wel het belangrijkste wat ik heb geleerd als ik er zo over nadenk. Door eerst goed de uitdagingen te bepalen en de kernvraag van de opdrachtgever te achterhalen bepaal ik de strategie. Dit helpt mij enorm bij het schrijven van een goed EMVI-plan en hier kan ik mij nog verder in ontwikkelen.

 

Heb je nog een tip voor een nieuwe medewerker?

Ja zeker! Leer zo snel mogelijk je collega’s kennen! Via Teams of in het echt als dat weer kan. Dit helpt ontzettend bij het stellen van vragen en het wegwijs worden in de organisatie.

 

Lijkt het jou ook leuk om voor ITC te komen werken? Bel Nienke Oosten (Corporate Recruiter) (06-14736532) voor meer informatie over onze vacatures.

Meer interessante blogs

Durft u de participatieladder te beklimmen?

Durft u de participatieladder te beklimmen?

De nieuwe Omgevingswet legt vast dat overheidsinstellingen gebruik moeten maken van participatie. Zo moeten zij aangeven wie zij betrokken hebben bij het ontwerpproces, wat de uitkomst hiervan was en hoe zij invulling geven aan het participatiebeleid. Door bewoners en...