Blog:
Hoe ziet het werk als omgevingsmanager bij ITC Groep er eigenlijk uit?
Hoe ziet het werk als omgevingsmanager bij ITC Groep er eigenlijk uit?
Eén van onze omgevingsmanagers, Maartje Brok, legt in deze blog uit hoe het werk als omgevingsmanager er voor haar uitziet.
Als omgevingsmanager zijn je dagen erg variërend, want je hebt verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit maakt het werk uitdagend en soms ook druk. Je werkt samen met je interne collega’s, maar vooral met je projectcollega’s. Het kan ook zijn dat je moet samenwerken met externe partijen, zoals gemeenten en provincies. Zelf werk ik voornamelijk voor aannemers.
Op dit moment werk ik aan diverse herinrichtings- en kadeprojecten. Regelmatig ben ik op de bouwplaats aanwezig om op de hoogte te blijven van de voortgang van het project, knelpunten vanuit de omgeving en om te horen van mijn projectcollega’s of er zaken zijn waar ze tegenaan lopen. Het kan ook zijn dat ik op de projectlocatie of in een overheidsgebouw ben voor een bouwoverleg.
Bewoners en bedrijven die raakvlak hebben met de werkzaamheden stel ik goed op de hoogte door middel informatieavonden, persoonlijke gesprekken, brieven en updates in de omgevingsapp. De omgeving kan soms erg betrokken zijn bij de werkzaamheden. Zo kreeg ik een tijdje geleden zelfs een cadeautje van een bewoner! Ook zijn bedrijven vaak blij als er rekening wordt gehouden met leveranties of als we meedenken over de zichtbaarheid, zodat zoveel mogelijk klanten behouden blijven.
Naast de werkzaamheden in de praktijk voer ik ook omgevingsonderzoeken uit en stel ik rapporten op met de resultaten van deze onderzoeken. Hierbij kun je denken aan het opstellen van een omgevingsanalyse of het afnemen van een bewonersenquête. Verder is het belangrijk om de beloften uit het Plan van Aanpak in de gaten te houden, zodat deze altijd worden nageleefd.
Ik heb het erg naar mijn zin als omgevingsmanager bij ITC Groep. Naast de band die je opbouwt met klanten, organiseren we binnen ITC Groep ook regelmatig activiteiten zoals kennisdelingen en borrels. We gaan zelfs samen op wintersport!
Meer interessante blogs
De Safety Culture Ladder
Blog: Veel aannemers zijn er mee bezig: De Safety Culture Ladder, vroeger bekend als De Veiligheidsladder. Deze veiligheidsnorm bestaat uit 5 treden. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn...
Hoe schrijf je een goede bewonersbrief?
Blog:Met een informatiebrief stakeholders in je projectgebied informeren over de werkzaamheden. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe schrijf je nu een écht goede informatiebrief voor omwonenden? Daar valt veel over te zeggen. In deze tips geven we vast...
10 jaar EMVI – “Het systeem is goed, het moet beter gebruikt worden.”
Blog:10 jaar EMVI - “Het systeem is goed, het moet beter gebruikt worden.“ Nu het tien jaar geleden is dat EMVI (economisch meest voordelige inschrijving) als een gunningscriterium werd ingevoerd, is het tijd om hierop te reflecteren. Wat heeft het opgeleverd? Wat kan...