Blog:

Hoe ziet het werk als omgevingsmanager bij ITC Groep er eigenlijk uit?

Hoe ziet het werk als omgevingsmanager bij ITC Groep er eigenlijk uit?

Eén van onze omgevingsmanagers, Maartje Brok, legt in deze blog uit hoe het werk als omgevingsmanager er voor haar uitziet.

Als omgevingsmanager zijn je dagen erg variërend, want je hebt verschillende taken en verantwoordelijkheden. Dit maakt het werk uitdagend en soms ook druk. Je werkt samen met je interne collega’s, maar vooral met je projectcollega’s. Het kan ook zijn dat je moet samenwerken met externe partijen, zoals gemeenten en provincies. Zelf werk ik voornamelijk voor aannemers.

Op dit moment werk ik aan diverse herinrichtings- en kadeprojecten. Regelmatig ben ik op de bouwplaats aanwezig om op de hoogte te blijven van de voortgang van het project, knelpunten vanuit de omgeving en om te horen van mijn projectcollega’s of er zaken zijn waar ze tegenaan lopen. Het kan ook zijn dat ik op de projectlocatie of in een overheidsgebouw ben voor een bouwoverleg.

Bewoners en bedrijven die raakvlak hebben met de werkzaamheden stel ik goed op de hoogte door middel informatieavonden, persoonlijke gesprekken, brieven en updates in de omgevingsapp. De omgeving kan soms erg betrokken zijn bij de werkzaamheden. Zo kreeg ik een tijdje geleden zelfs een cadeautje van een bewoner! Ook zijn bedrijven vaak blij als er rekening wordt gehouden met leveranties of als we meedenken over de zichtbaarheid, zodat zoveel mogelijk klanten behouden blijven.

Naast de werkzaamheden in de praktijk voer ik ook omgevingsonderzoeken uit en stel ik rapporten op met de resultaten van deze onderzoeken. Hierbij kun je denken aan het opstellen van een omgevingsanalyse of het afnemen van een bewonersenquête. Verder is het belangrijk om de beloften uit het Plan van Aanpak in de gaten te houden, zodat deze altijd worden nageleefd.

Ik heb het erg naar mijn zin als omgevingsmanager bij ITC Groep. Naast de band die je opbouwt met klanten, organiseren we binnen ITC Groep ook regelmatig activiteiten zoals kennisdelingen en borrels. We gaan zelfs samen op wintersport!

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...

Wil jij meer informatie?