Het eerste halfjaar van Saar

Blog:

Hoe is het met je?

Met mij gaat het goed. Ik heb het erg naar mijn zin bij ITC Groep en het eerste halfjaar is voorbijgevlogen. Een leuke groep collega’s, hard werken, veel nieuwe dingen leren en veel leuke uitjes.

Waarom heb je voor ITC-groep gekozen?

Dit is een grappig verhaal, toen ik 1,5 jaar geleden voor het eerst een ‘grote mensen’ baan zocht, kwam ITC Groep al op mijn radar. Uiteindelijk heb ik toen voor een ander bedrijf gekozen, omdat die functie beter leek aan te sluiten op mijn studie en scriptie. Hier zat ik echter niet op mijn plek en besloot ik op zoek te gaan naar een baan die echt bij mij past.

ITC Groep was altijd in mijn gedachten blijven hangen en op het juiste moment kreeg ik een berichtje van Nienke. Na een meeloop dag waarin ik ook sessies meemaakte bij klanten, besloot ik te solliciteren. Zo kwam ik uiteindelijk, met een omweg, weer terecht bij ITC Groep. Dit blijkt echt de juiste keuze te zijn geweest!

Hoe ziet een gemiddelde week er van jou uit?

Dit verschilt per week. Ik werk aan verschillende projecten tegelijkertijd en voor elk project heb je inhoudelijke sessies met klanten om input op te halen. Vervolgens verwerk je deze input in het plan. Daarbij ontvang ik reviews, zowel intern van collega’s als extern van de klant, op het plan. Gemiddeld genomen ben ik in een week dus bezig met het ophalen van input bij klanten, het schrijven van plannen en het verwerken van feedback.

Wat vind je het allerleukst aan werken bij ITC?

Ik vond de start bij ITC Groep heel erg fijn. Meteen aan de bak, want door het te doen leer je het. Zo sta ik er zelf ook in. Op deze manier leer je enorm veel in een korte tijd. Je maakt snel stappen en de resultaten hiervan merk je direct. Ik heb mijn eerste twee plannen gewonnen en dat voelt wel echt goed. Bovendien maken alle leuke uitjes en activiteiten met collega’s het werk ook extra leuk. In de tweede week ben ik bijvoorbeeld meteen mee op wintersport gegaan. Zo leerde ik iedereen meteen op een informele manier kennen. Daarbij hebben we regelmatig borrels en spelen we wekelijks padel.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

In het begin vond ik het nog lastig om mijn mening te uiten in sessie doordat ik nog niet genoeg kennis had over de tenders en over het planschrijven. In dit afgelopen halfjaar heb ik hier veel over geleerd en merk ik dat dit steeds gemakkelijker gaat. Dit komt ook mede door de verschillende leerzame cursussen die ik heb gehad bij ITC. Daarbij vond ik het in het begin ook nog lastig om mijn tijd goed te verdelen/in te schatten. Mede dankzij hulp van collega’s en mijn buddy gaat dit nu ook al veel beter. Ik heb het idee dat ik al veel heb geleerd in een halfjaar en nog steeds elke dag nieuwe dingen leer.

Heb je nog een tip voor een nieuwe medewerker?

Ik zou zeggen; ben nieuwsgierig, vraag veel en begin gewoon. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen en ook bij klanten kan je vragen stellen. Hierdoor leer je het snelst en laat je zien dat je zelf wil leren.

Meer interessante blogs

De ontwikkeling van het omgevingsmanagement in ons 10-jarig bestaan

De ontwikkeling van het omgevingsmanagement in ons 10-jarig bestaan

Mijlpalen moet je vieren. Zo viert ITC Groep haar 10-jarige jubileum. Ondanks dat de focus in het begin op het EMVI-schrijven lag, kwam ook al snel het omgevingsmanagement om de hoek kijken. Wij zien dit dan ook als een mooie tijd om terug te blikken op de opkomst van...

Durft u de participatieladder te beklimmen?

Durft u de participatieladder te beklimmen?

De nieuwe Omgevingswet legt vast dat overheidsinstellingen gebruik moeten maken van participatie. Zo moeten zij aangeven wie zij betrokken hebben bij het ontwerpproces, wat de uitkomst hiervan was en hoe zij invulling geven aan het participatiebeleid. Door bewoners en...

Wil jij meer informatie?