Het eerste halfjaar van Saar

Blog:

Hoe is het met je?

Met mij gaat het goed. Ik heb het erg naar mijn zin bij ITC Groep en het eerste halfjaar is voorbijgevlogen. Een leuke groep collega’s, hard werken, veel nieuwe dingen leren en veel leuke uitjes.

Waarom heb je voor ITC-groep gekozen?

Dit is een grappig verhaal, toen ik 1,5 jaar geleden voor het eerst een ‘grote mensen’ baan zocht, kwam ITC Groep al op mijn radar. Uiteindelijk heb ik toen voor een ander bedrijf gekozen, omdat die functie beter leek aan te sluiten op mijn studie en scriptie. Hier zat ik echter niet op mijn plek en besloot ik op zoek te gaan naar een baan die echt bij mij past.

ITC Groep was altijd in mijn gedachten blijven hangen en op het juiste moment kreeg ik een berichtje van Nienke. Na een meeloop dag waarin ik ook sessies meemaakte bij klanten, besloot ik te solliciteren. Zo kwam ik uiteindelijk, met een omweg, weer terecht bij ITC Groep. Dit blijkt echt de juiste keuze te zijn geweest!

Hoe ziet een gemiddelde week er van jou uit?

Dit verschilt per week. Ik werk aan verschillende projecten tegelijkertijd en voor elk project heb je inhoudelijke sessies met klanten om input op te halen. Vervolgens verwerk je deze input in het plan. Daarbij ontvang ik reviews, zowel intern van collega’s als extern van de klant, op het plan. Gemiddeld genomen ben ik in een week dus bezig met het ophalen van input bij klanten, het schrijven van plannen en het verwerken van feedback.

Wat vind je het allerleukst aan werken bij ITC?

Ik vond de start bij ITC Groep heel erg fijn. Meteen aan de bak, want door het te doen leer je het. Zo sta ik er zelf ook in. Op deze manier leer je enorm veel in een korte tijd. Je maakt snel stappen en de resultaten hiervan merk je direct. Ik heb mijn eerste twee plannen gewonnen en dat voelt wel echt goed. Bovendien maken alle leuke uitjes en activiteiten met collega’s het werk ook extra leuk. In de tweede week ben ik bijvoorbeeld meteen mee op wintersport gegaan. Zo leerde ik iedereen meteen op een informele manier kennen. Daarbij hebben we regelmatig borrels en spelen we wekelijks padel.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

In het begin vond ik het nog lastig om mijn mening te uiten in sessie doordat ik nog niet genoeg kennis had over de tenders en over het planschrijven. In dit afgelopen halfjaar heb ik hier veel over geleerd en merk ik dat dit steeds gemakkelijker gaat. Dit komt ook mede door de verschillende leerzame cursussen die ik heb gehad bij ITC. Daarbij vond ik het in het begin ook nog lastig om mijn tijd goed te verdelen/in te schatten. Mede dankzij hulp van collega’s en mijn buddy gaat dit nu ook al veel beter. Ik heb het idee dat ik al veel heb geleerd in een halfjaar en nog steeds elke dag nieuwe dingen leer.

Heb je nog een tip voor een nieuwe medewerker?

Ik zou zeggen; ben nieuwsgierig, vraag veel en begin gewoon. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen en ook bij klanten kan je vragen stellen. Hierdoor leer je het snelst en laat je zien dat je zelf wil leren.

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...

10 jaar ITC Groep

10 jaar ITC Groep

Blog: Tien jaar geleden wisten Thomas en Ron het zeker: EMVI heeft de toekomst. Dit blijkt inderdaad het geval, want dit jaar viert ITC Groep haar 10-jarig jubileum. Een mooie gelegenheid om samen terug te blikken. Het ontstaan van ITC Groep ITC Groep is in 2016...

Wil jij meer informatie?