Blog:

Het eerste halfjaar van Menno

Het eerste halfjaar van Menno

Onze EMVI-planschrijver Menno is in september 2021 begonnen bij ITC Groep. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn eerste maanden bij ons!

 

Hoe is het met je?

Het gaat heel goed met me! In het eerste halfjaar heb ik de tijd gekregen om rustig te landen binnen de organisatie. Op het begin was de overgang van studeren naar werken wel even wennen, maar inmiddels heb ik helemaal mijn draai gevonden.

 

Waarom heb je voor ITC Groep gekozen?

Voor de afgelopen zomer ben ik via LinkedIn benaderd door ITC Groep. Daarvoor was ik absoluut nog niet bekend met de wereld van tenders. Nadat ik me wat meer in tenders had verdiept en een aantal gesprekken met ITC Groep had gevoerd, kwam ik erachter dat mij dit erg aansprak. Het werk sluit goed aan bij mijn studieachtergrond in de economische geografie/planologie. Daarnaast is ITC Groep een jong en groeiend bedrijf waar je in een korte tijd veel leert en je veel verantwoordelijkheid krijgt.

 

Hoe ziet een gemiddelde week van jou eruit?

Ik werk aan meerdere tenders tegelijkertijd en hiervoor heb ik iedere week sessies met klanten. Hierin praten we inhoudelijk over de invulling van verschillende gunningscriteria (onderdelen van het plan). Afhankelijk van de klant zijn de sessies op kantoor bij de klant of online via MS Teams.

 

Buiten de sessies om ben ik aan plannen aan het schrijven. Hiervoor dient de informatie die uit de sessies naar voren komt als input. Daarnaast worden de plannen die je schrijft altijd voorzien van feedback door wat meer ervaren collega’s. Aan het verwerken van die feedback besteed ik ook wekelijks tijd.

 

Wanneer een project richting de deadline loopt verwerk ik de laatste opmerkingen van de klant, stem ik af met de vormgeefsters over het design van het plan en voer ik de laatste wijzigingen door.

 

Wat vind je het allerleukst aan werken bij ITC?

Ik vind de afwisseling het leukst. Je werkt aan veel verschillende soorten projecten en ieder project is weer uniek. Daarnaast zorgen de sessies met klanten ervoor dat je ook regelmatig op bezoek gaat bij klanten waardoor je afwisseling in je werkplek hebt (hoewel dit door corona de afgelopen tijd niet altijd kon).

 

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Heel veel verschillende dingen. Ik ben vanaf het begin in het diepe gegooid waardoor ik in korte tijd veel heb geleerd. Zo ben ik verbeterd in mijn schrijfvaardigheden, consultancy vaardigheden en heb ik meer inhoudelijke kennis dan op het begin. Maar er valt nog genoeg te leren!

 

Heb je nog een tip voor een nieuwe medeweker?

Ja hoor. Probeer snel je nieuwe collega’s te leren kennen en probeer lekker vaak naar kantoor te komen. Dat helpt bij het wegwijs worden binnen de organisatie en zo voel je jezelf snel thuis!

Meer interessante blogs

Eerste jaar Rens

Eerste jaar Rens

Blog:Eerste jaar Rens Hoe is jouw eerste periode bij ITC bevallen? Erg goed, het eerste (bijna) jaar is werkelijk voorbijgevlogen. Al vanaf het begin heb ik zelfstandig als omgevingsmanager op een aantal projecten meegedraaid en werd ik in het diepe gegooid. Toch kon...

Joleen terug van weggeweest

Joleen terug van weggeweest

Blog: Joleen terug van weggeweest Na jaren de omgeving gemanaged  te hebben in Nederland, ging Joleen het afgelopen halfjaar haar dromen achterna en vertrok naar Spanje. Wij denken bij ITC Groep graag mee bij het verwezenlijken van dit soort plannen. In deze blog lees...