EMVI-plan

Wij winnen 60% van onze EMVI-plannen. Volgens ons begint iedere winnende EMVI-aanbesteding met een heldere tenderstrategie, die aansluit bij de vraag van de aanbesteder. Die strategie zet de neuzen in het tenderteam dezelfde kant op en zorgt voor focus in het EMVI-plan. Vervolgens doorlopen we een vast proces, waarbij we gericht informatie ophalen en verwerken in een goed leesbaar en overtuigend EMVI-plan. Onze aanpak heeft een aantal bijzondere kenmerken:

• Teamsamenstelling: Wij werken veelal in teams met een technische planschrijver, een taalkundige planschrijver, een projectleider en een designer. Afhankelijk van de grootte van de tender, de teamsamenstelling van onze klant en de EMVI-criteria stellen wij het beste team samen. Door de combinatie van een technische- en een taalkundige planschrijver hebben onze EMVI-plannen veel diepgang én een prettige leesbaarheid.

• Interne kwaliteitscontrole: Wij controleren alle EMVI-plannen die wij schrijven intern. Dat doen we op drie momenten; in de tenderboard – als de tenderstrategie net bepaald is -, bij de 40%-review en bij de 75%-review. Ons Q-team controleert dan of het EMVI-plan voldoet aan alle voorwaarden om de aanbesteding te winnen. Zo borgen we de kwaliteit van onze EMVI-plannen.

• Eigen designafdeling: Wij laten al onze EMVI-plannen opmaken door onze eigen designafdeling. Iedere designer heeft zijn/haar eigen kwaliteiten. Per EMVI-plan kijken we welke kwaliteiten we het best kunnen benutten. Dankzij onze eigen designafdeling leveren wij alleen EMVI-plannen die tot in de puntjes verzorgd zijn. Inter Tender Consult is ooit begonnen als tenderadviesbureau, uit de overtuiging dat EMVI-plannen beter en mooier gemaakt konden worden. Dat vinden we nog steeds en dat blijven we vinden.

Wij willen iedere aanbesteding beter doen dan de vorige. Dat doen we op de volgende manieren:

• Evaluaties: Wij evalueren iedere tender met de klant. Dat is op onze kosten. Wij vinden het namelijk belangrijk om te weten wat wij bij de volgende EMVI-aanbesteding beter kunnen doen. Als gevolg loopt het de volgende EMVI-aanbesteding nog soepeler en concentreren we ons nog meer op het EMVI-plan.

• Academy: Wij leren voortdurend bij tijdens de wekelijkse Academy. Daarin onderzoeken we bijvoorbeeld hoe we aanbesteders nog meer kunnen boeien of verdiepen we ons in de meest voorkomende EMVI-criteria, zodat we hier nog beter op scoren. Hierdoor schrijven we steeds betere EMVI-plannen.

• Kennisdeling: Wij geloven in kennisdeling. Daarom werken we vaak samen met andere EMVI-specialisten, leggen we projectbezoeken af en organiseren we kennisevents en EMVI-cursussen. Dit houdt ons scherp en prikkelt ons om altijd de beste te zijn.

Enkele door ons gewonnen aanbestedingen met een hoge EMVI-score:
– Container Exchange Route Havenbedrijf Rotterdam
– Onderhoud beweegbare bruggen Haarlem
– KLM ICA Lounge Schiphol
– 50 kV-verbinding Aalsmeer-Amstelveen
– Herinrichting Merwedestraat Dordrecht

 

Astrid Lamers
Tel: 06 - 4383 9893
E-mail: Astrid@itc-groep.nl

Wat kan ITC Groep voor jou betekenen?

Het opstellen van een winnende strategie;
Het bedenken en vormgeven van een visie en huisstijl voor een projectorganisatie;
Het organiseren van sessies om invulling te geven aan de kwaliteitscriteria van de Opdrachtgever;
Het schrijven van proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het schrijven van de projectmanagementplannen benodigd tijdens de realisatie;
Het grafisch vormgeven van de plannen in 2D en 3D;
Het analyseren van de BIM-modellen;
Het reviewen en redigeren van de proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het opstellen van presentaties;
Het geven van presentatie- en interviewtrainingen;

Wil jij meer informatie?