Risicomanagement

Risicomanagement 

De bouw kent hoge faalkosten. Naar onze mening komt dit met name door het niet voldoende sturen op het beheersen van risico’s. Onze risico- en projectmanagers organiseren risicosessies en halen zo risico’s en beheersmaatregelen op bij de aannemer en zijn opdrachtgever. We verwerken de risico’s volgens de RISMAN-methodiek in een risicodossier.

Als het risicodossier is gemaakt dan volgt het echte risicomanagement. We zorgen dat iedere maatregel een eigenaar krijgt en sturen wekelijks op het tijdig treffen van de maatregel. In de bouwvergadering gaan we alle actuele risico’s na en sturen we weer op het treffen van tijdig nemen van de maatregelen.

Bij grotere projecten zorgen we dat de maatregelen in een SE-systeem terecht komen, zo dat we zeker weten dat ze worden getroffen. Bij kleinere projecten houden we het pragmatisch en leiden we de eisen af, die we vervolgens in werkplannen aantonen. Een werkplan wordt niet afgetekend, voordat is aangetoond dat alle maatregelen zijn getroffen. Zo weten we zeker dat we niks vergeten en is het optreden van risico’s aanzienlijk beperkt.

Wilt u nader kennismaken met ITC Groep en onze dienstverlening? Neemt u dan contact op met Martijn van Verseveld. Of laat een bericht achter op onze contactpagina en wij nemen contact met je op.

Contact

Martijn van Verseveld.

Tel: 06 – 48 76 57 35
E-mail: martijn@itc-groep.nl

Wat kan ITC Groep voor jou betekenen?

Het opstellen van een winnende strategie;
Het bedenken en vormgeven van een visie en huisstijl voor een projectorganisatie;
Het organiseren van sessies om invulling te geven aan de kwaliteitscriteria van de Opdrachtgever;
Het schrijven van proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het schrijven van de projectmanagementplannen benodigd tijdens de realisatie;
Het grafisch vormgeven van de plannen in 2D en 3D;
Het analyseren van de BIM-modellen;
Het reviewen en redigeren van de proposals/bids/EMVI-/EMVO-documenten;
Het opstellen van presentaties;
Het geven van presentatie- en interviewtrainingen;

Meer informatie?

Neem contact met ons op.