Blog:

De week van Jesper

De week van Jesper 

Maandag
8:00 uur: Deze week begint mijn werkdag thuis. Ik kreeg in het weekend een appje of ik maandag tijd had om te helpen bij een aanbesteding. Altijd leuk! Mijn rol is om de eerste opzet van het plan van aanpak te reviewen. Dat wil zeggen dat ik de uitvraag van de opdrachtgever bestudeer en deze vervolgens naast de structuur leg die mijn collega’s hebben gekozen. Met mijn feedback kan mijn collega weer verder. Daarna is het tijd om naar De Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer gaan. Hier ondersteun ik samen met mijn collega Leonard in de werkvoorbereiding en projectbeheersing. Om 16:30 uur rijd ik langs Woerden voor een maandelijks potje tennis met wat sportieve collega’s!

Dinsdag
Vandaag werk ik bij de klant op kantoor. Als consultant ondersteun ik een scheepsbouwer bij het project- en kwaliteitsmanagement van een belangrijk onderhoudsproject. Ik werk de projectplanning bij en stel een concept op van het kwaliteitsmanagementplan (KMP), dit bespreek ik vervolgens met de projectleider en hij brengt wat goede ideeën in, die ik vervolgens direct uitwerk. Eind van de dag stuur ik het KMP op ter review, zodat we het volgende week definitief kunnen maken.

Woensdag
Vandaag sta ik met twee collega’s op een Bedrijvendag in Eindhoven. Ik rijd eerst langs kantoor. Daar spreek ik mijn buddy, een junior consultant die ik begeleid in zijn eerste jaar bij ITC Groep. Hij is bezig met het schrijven van een EMVI-plan en is wat knelpunten in het project tegengekomen. Samen komen we tot nieuwe ideeën en een manier om zijn analyse inzichtelijk te maken voor de klant. Als ik het kantoor uitloop, zie ik onze stagiair zitten en neem nog even een kwartiertje om met hem te sparren over zijn onderzoek. Leuk om te zien dat iemand van buitenaf tot zulke nuttige inzichten komt! Om 11:00 uur kom ik aan in Eindhoven waar ik samen met mijn collega’s Astrid en Joleen studenten enthousiast maak over ITC Groep.

Donderdag
Vandaag maak ik een volle dag in de Nieuwe Driemanspolder. ’s Ochtends rond ik een werkplan af voor een inlaatconstructie, waarin ik precies beschrijf hoe de aannemer zijn werk gaat uitvoeren. Voor de lunch organiseer ik twee korte afstemmingsoverleggen met de Technisch Manager, Ontwerpleider en de Kabels & leidingen-coördinator. Door wekelijks kort af te overleggen, houden wij de raakvlakken in beeld en zorg ik dat de prioriteiten van de komende week voor iedereen helder zijn. Om 17:00 uur stipt ben ik op kantoor voor een sollicitatiegesprek met wellicht een nieuwe collega. 

Vrijdag
Kantoordag. Ik start iets later omdat ik donderdagavond tot 22:30 uur op het hockeyveld stond te trainen. Ik werk eerst mijn to-do lijst bij. Om 10:00 uur staat het Innovatieoverleg gepland. Tijdens dit overleg zit ik met een groep collega’s om de innovaties binnen ITC Groep te bespreken en nieuwe ideeën en kansen met elkaar te delen. Vet, onze omgevingsmanagers zijn bijna klaar met het ontwikkelen van twee nieuwe apps en een online omgevingsportaal voor aannemers. Tijdens de lunch deelt een collega haar inzichten over een recent afgeronde tender. In de middag heb ik een paar uurtjes over. Ik speel een potje tafeltennis met onze directeur en spring daarna in bij het afronden van het risicodossier voor een aanbesteding in het centrum van Utrecht.

Lijkt het jou ook leuk om voor ITC te komen werken? Bel Willemijn (06 – 29 01 23 05) voor meer informatie over onze vacatures!

Meer interessante blogs

De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman

De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman

Blog: De Omgevingsapp: Beerensteinerlaan van Jos Scholman Onze omgevingsmanagers zijn al 8 maanden aan de slag voor aannemer Jos Scholman Infra B.V. bij de reconstructie van de Beerensteinerlaan e.o. in Bussum. Daar mag de Omgevingsapp natuurlijk niet ontbreken! Ben...

Het eerste halfjaar van planschrijver Coen

Het eerste halfjaar van planschrijver Coen

Blog: Onze EMVI-planschrijver Coen is in maart 2021 begonnen bij ITC Groep. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn eerste maanden bij ons!   Hoe is het met je? Met mij gaat het hartstikke goed! Het was een flinke omschakeling van eigen baas naar...