Blog:

De snelheid en daardoor de afwisseling tussen projecten spreekt mij erg aan

Onze nieuwe EMVI-consultant Simon werkt nu alweer drie maanden bij ITC Groep. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn eerste periode bij ons!

Hoe is het met je?

Het gaat goed met me, ik ben in een wat rustigere periode beland doordat ik net een tweetal projecten heb afgerond. Mijn eerste project is net weer opgestart en merk dat ik al een stuk beter begrijp wat de klant en de projectleider van mij verwacht.

Waarom heb je voor ITC Groep gekozen?

Tijdens mijn afstudeeronderzoek merkte ik dat steeds meer beslissingen over de uitvoeringswijze van een project al in de tenderfase gemaakt worden. Ik wil een bijdrage leveren voor de aannemer (en de opdrachtgever) in het optimaliseren van deze uitvoeringswijze. Daar moet ik dus voor in de tenderfase zijn. ITC Groep is daarbij de expert op het doen van aanbestedingen en ik vind het leuk dat je dit hier bij heel veel verschillende aannemers doet.

Hoe ziet een gemiddelde week van jou eruit?

Dat verschilt heel erg per week. De indeling van de week hangt af van de fase waarin de projecten zich bevinden en de omvang van de projecten. Aan het begin van het project ben ik veel in contact met de klant via sessies. Dan probeer je de uitvraag te doorgronden en informatie op te halen. Dan stel ik ook het eerste concept van het plan op. Daarna komt vaak de bulk van het schrijfwerk. Op het einde van het project stem je de laatste aanscherpingen af met de klant en maakt een vormgeefster deze op. Omdat je meerdere projecten tegelijk doet is een week een combinatie van dit soort activiteiten.

Wat vind je het allerleukst aan werken bij ITC?

Het allerleukste vind ik de snelheid en daardoor de afwisseling tussen de projecten. De doorlooptijd van mijn eerste projecten was maximaal 6 weken. Dit betekent dat je eigenlijk elke maand wel weer aan nieuwe projecten begint. Zo leer je snel de verschillende sectoren binnen de grond- weg- en waterbouw kennen en heb je snel je eerste plannen geschreven en afgerond. Als ik nog een tweede ding mag noemen, vind ik de mensen bij ITC ook echt een grote toevoeging. Iedereen heeft een ondernemende geest en is ambitieus. Dit merk je direct en hierdoor ben je altijd bezig met de ontwikkeling van jezelf en het bedrijf.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Heel veel, ik heb het meest geleerd over overtuigend schrijven. In mijn opleiding heb ik al veel geleerd over de branche en over de verschillende organisatievormen, maar het schrijven in EMVI-stijl is echter een vak apart. Ik vind het leuk dat je door slimme trucjes toe te passen teksten veel sterker neer zet. Hierin zit onder ander ook echt de waarde van ITC naar de aannemers toe.

Heb je nog een tip voor een nieuwe medewerker?

Ja, neem de tijd om te leren. Ondanks de strakke tenderdeadlines is het goed om soms even adem te halen en aan de bel te trekken bij de projectleider of een collega met een vraag.

Als afsluiter wat is tot nu toe je absolute hoogtepunt bij ITC?

Goeie vraag, dan moet ik toch wel het uitje naar Lissabon noemen. Bij ITC houden we van hard werken, maar ook van de ontspanning na werktijd. Zo zijn er vrijdagmiddagborrels, had ik in mijn eerste week al een housewarming bij een collega en zijn we vorige maand met bijna iedereen naar Lissabon geweest.

Meer interessante blogs

Durft u de participatieladder te beklimmen?

Durft u de participatieladder te beklimmen?

De nieuwe Omgevingswet legt vast dat overheidsinstellingen gebruik moeten maken van participatie. Zo moeten zij aangeven wie zij betrokken hebben bij het ontwerpproces, wat de uitkomst hiervan was en hoe zij invulling geven aan het participatiebeleid. Door bewoners en...

Wil jij meer informatie?