Blog:

De eerste 6 maanden van Anne

De eerste 6 maanden van Anne

Onze omgevingsmanager Anne is in oktober 2018 begonnen bij ITC Groep. Dat betekent dat ze inmiddels een half jaar voor ons werkt. Tijd om haar wat vragen te stellen!

Hoe is het met je?
Het gaat goed! Ik heb veel te doen en daardoor leer ik heel snel. Wauw een half jaar alweer, dat voelt helemaal niet zo.

Hoe ziet een gemiddelde dag van jou eruit?
Dat is een lastige vraag, want geen dag is hetzelfde. Daarom vind ik dit werk ook zo leuk! Ik doe nu vooral projecten als omgevingsmanager. Voor mij is het dus belangrijk om te weten wat er speelt binnen het project en op de bouwplaats. Ik ben daarom vaker bij een keet te vinden dan op kantoor.

De dag begint vaak met het checken van mijn mail. Als er vragen van bewoners zijn binnengekomen, beantwoord ik deze. Daarna ga ik verder met het schrijven van bijvoorbeeld een bewonersbrief of een BLVC-plan. Ik woon regelmatig bouwvergaderingen bij waarin we de voortgang van het project bespreken met de opdrachtgever. Na de vergadering loop ik vaak nog even langs een paar bewoners en ondernemers.

Zo liep ik gisteren bijvoorbeeld langs de eigenaar van een bloemenkraam, om een tijdelijke locatie voor zijn kraam af te stemmen tijdens de werkzaamheden. Vervolgens had ik een afspraak met de brandweer en de uitvoerder om afspraken te maken over de bereikbaarheid van de woningen in geval van een calamiteit. Tussendoor maak ik foto’s die ik gebruik voor de update in onze omgevingsapp. Door deze updates blijven alle bewoners op de hoogte van de werkzaamheden.

Wat vind je het leukst aan dit werk?
Dat heb ik in mijn vorige antwoord al verklapt. De afwisseling is één van de belangrijkste redenen dat ik dit werk zo leuk vind. Ook het contact met verschillende mensen met verschillende belangen vind ik interessant. In één dag heb ik bijvoorbeeld te maken met directe collega’s, opdrachtgevers, omwonenden en andere belanghebbenden zoals ondernemers of eigenaren van kabels en leidingen.

Hoe heb je het eerste half jaar bij ITC Groep ervaren?
Erg cliché, maar de tijd is voorbij gevlogen. Niet alleen doordat ik me geen seconde heb verveeld, maar ook omdat de sfeer op kantoor altijd goed is. Van maandag tot en met donderdag ben ik vaak op locatie bij één van de projecten. Daardoor is het extra leuk om op vrijdag bij te kletsen met de andere ITC’ers en een leerzame training bij te wonen.

Hoe wil jij je verder ontwikkelen binnen ITC Groep?
In een korte tijd heb ik al veel geleerd over omgevingsmanagement en het schrijven van EMVI-plannen, maar dit is nog maar het begin. Ik weet nu wat er van mij verwacht wordt en hoe ik mijn taken uit moet voeren. In de toekomst wil ik hier graag een schepje bovenop doen. Dat wil zeggen: niet alleen mijn taken uitvoeren, maar ook een meer adviserende rol innemen. De kennis die ik nu opdoe wil ik gaan gebruiken om de omgeving en/of de klant een stap voor te zijn.

Tot slot dan, wie is jouw voorbeeld binnen het bedrijf?
Mijn voorbeeld binnen het bedrijf is Alexandra. Zij is een ervaren omgevingsmanager en schrijft ook EMVI-plannen. Ik merk aan alles dat ze veel plezier heeft in haar werk en dat vind ik altijd mooi om te zien. Samen met Joleen ontwikkelt ze tools zoals de omgevingsapp, het OM Portaal en de gespreksplanner, die het werk als omgevingsmanager een stuk doelgerichter en overzichtelijker maken. Daar kan ik veel van leren! Dit brengen we in de praktijk door mijn buddygesprekken met Alexandra. Wekelijks bespreek ik met haar mijn ervaringen en leerdoelen.

Lijkt het jou ook leuk om voor ITC te komen werken? Bel Willemijn (06 – 29 01 23 05) voor meer informatie over onze vacatures!

Meer interessante blogs

Blog Kasper Benneker: Afstuderen bij ITC Groep

Blog: Blog Kasper Benneker: Afstuderen bij ITC Groep Al tijdens de bachelorfase van mijn studie (Sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht) was ik geïnteresseerd in burgerparticipatie. Deze interesse is tijdens mijn master Spatial Planning alleen...

De eerste 6 maanden van Ivo

Blog: De eerste 6 maanden van Ivo Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ivo is begonnen bij ITC Groep. Samen met hem blikken we terug op de afgelopen periode. Hoe is het met je?Goed, zit lekker in mijn vel en ben met interessante projecten bezig waar ik veel...

De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen

Blog: De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ellen is begonnen bij ITC Groep. Samen met haar blikken we terug op de afgelopen periode. Of ik een blog wilde schrijven over mijn eerste zes maanden bij ITC-groep. Eerlijk...

Overtuigd van onze tools tijdens de LOMD 2019?

You have Successfully Subscribed!