Blog:

De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen

De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ellen is begonnen bij ITC Groep. Samen met haar blikken we terug op de afgelopen periode.

Of ik een blog wilde schrijven over mijn eerste zes maanden bij ITC-groep. Eerlijk gezegd was ik verbaasd dat ik al een half jaar hier aan het werk was: de tijd is echt voorbijgevlogen!

Na mijn studie dook ik in de wereld van aanbestedingen, EMVI, bouwteams, leidraden en contracten. Als EMVI-consultant ben je vanaf moment één betrokken bij projecten. Van deze variatie geniet ik echt: zo schrijf je de ene week een plan over een wijk die van het gas afgaat, de andere week een plan over de herstructurering van een winkelcentrum, en weer een andere keer over een onderhoudscontract van gemeentelijk groen. Door deze uiteenlopende projecten kom je bij verschillende aannemers over de vloer.

Voordat ik een plan schrijf, bedenk ik – met de projectleider en de aannemer – een passende strategie om de aanbesteding te winnen. Vanuit deze strategie schrijf je het EMVI-plan, waarbij je tijdens het schrijfproces verschillende sessie houdt met de aannemer om de gunningscriteria uit te diepen. Heel erg interessant!

In het begin vond ik dat wel heel raar. Hoe kan ik nou een plan schrijven over iets waar ik ‘helemaal geen verstand van heb’? Dat bleek gelukkig mee te vallen. Sterker nog, het heeft zelfs voordelen! Ik weet misschien niet alles over verschillende soorten asfaltmengsels, mantelbuizen of waterbergingen, maar ik weet wel wat de impact is van verschillende werkzaamheden op de omgeving. Ik begrijp de technische kant van het verhaal, maar bekijk het plan vanuit de opdrachtgever. ‘Is het wel begrijpelijk wat hier wordt uitgelegd?’ ‘Is dit nou wel wat de opdrachtgever uitvraagt?’ ‘Ontzien wij hiermee de omgeving?’ ‘Hebben we vanuit verschillende invalshoeken naar het begrip duurzaamheid gekeken?’

Ik had nooit gedacht dat ik aanbestedingen zo interessant zou vinden. Na een half jaar EMVI-plannen schrijven en aannemers adviseren over aanbestedingen, ben ik de materie alleen maar interessanter gaan vinden. Ook heb ik hierin mijn focus gevonden. Plannen waarbij duurzaamheid centraal staat en aanbestedingen in bouwteams, vind ik het allertofst. Ik ga mij hier de komende maanden verder in verdiepen.

Al met al krijg je bij ITC Groep veel taken en verantwoordelijkheden toevertrouwd, waarin je wordt ondersteund door je coach, maar ook gewoon door je collega’s. Daardoor heb ik in een half jaar ontzettend veel geleerd!

Meer interessante blogs

De kracht van drie (in je EMVI-plan…)

De kracht van drie (in je EMVI-plan…)

Blog: In politieke speeches, reclameslogans en krantenkoppen zie je het regelmatig langskomen: Een opsomming van drie zaken om een boodschap kracht bij te zetten. Een van de oudste en bekendste voorbeelden is misschien wel ‘Ik kwam, ik zag, ik overwon’, maar als je...

Hoe organiseer je een geslaagde veiligheidsles?

Hoe organiseer je een geslaagde veiligheidsles?

Blog: Als omgevingsmanager ben je hét aanspreekpunt voor belanghebbenden in de omgeving van een project in uitvoering. Dit zijn vooral bewoners, maar ook ondernemers, verenigingen en niet te vergeten: scholen! Of het nu gaat om een basisschool, een middelbare school...

Online EMVI-trainingen

Meer weten? Ga nu naar de pagina en schrijf u in!

You have Successfully Subscribed!