Omgevingsapp

Blog:

De Omgevingsapp, je ziet hem vaak voorbijkomen op projecten, maar wat hebben bewoners hier nou precies aan? 

Alle informatie op één plek. De Omgevingsapp biedt bewoners een centrale plek waarin alle belangrijke projectinformatie eenvoudig te vinden is. Zo staat hier onder andere een omschrijving van de werkzaamheden, welke mogelijke hinder te meebrengt, foto’s van de voortgang van de werkzaamheden en de planning van het project. 

Mogelijkheid vragen te stellen. Met één druk op de knop is het mogelijk contact op te nemen met de omgevingsmanager of om een vraag te stellen over de werkzaamheden. Dit resulteert in draagvlak voor de werkzaamheden bij de bewoners, minder hinderbeleving en een prettig werkbare situatie voor de aannemer. 

Prettige vormgeving en toegankelijk. De Omgevingsapp is project specifiek en in de huisstijl vormgegeven van de aannemer, inclusief een project specifiek app-icoon. Voor de vormgeving zijn de mogelijkheden uiteenlopend en denken wij graag mee met de wensen van de aannemer. 

Wij hebben onlangs de beleving getoetst van bewoners tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij keken we of de bovenstaande voordelen terugkwamen in de praktijk. Dit resulteerden in de volgende belevingen:

          Ik had laatst een vraag aan de omgevingsmanager, maar ik kon de bewonersbrief nergens terugvinden. Via de Omgevingsapp kon ik gelukkig snel de contactgegevens achterhalen en mijn vraag stellen.

    Door de Omgevingsapp heb ik alle informatie die ik nodig heb met 1 klik binnen handbereik. Zo weet ik bijvoorbeeld precies waar ik tijdelijk mijn afvalcontainer moet neerzetten.

    Door een pushmeldingen die ik ontving via de Omgevingsapp wist ik wanneer mijn straat afgesloten zou worden. Hierdoor heb ik op tijd mijn auto kunnen verplaatsen en kwam ik niet voor verrassingen te staan.

    Ik vind dat de Omgevingsapp er gelikt uitziet, waardoor het duidelijk is waar ik bepaalde informatie kan vinden.

Op basis van deze feedback concluderen wij dat de Omgevingsapp een handig middel is om projectinformatie te verkrijgen en te communiceren met de omgevingsmanager. Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen op te noemen. Mocht u hier benieuwd naar zijn of bent u al overtuigd en wilt u ook een Omgevingsapp op uw project? Neem contact op met Sietse Willers (sietse@itc-groep.nl

 

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...

Wil jij meer informatie?