Blog:

Blog Kasper Benneker: Afstuderen bij ITC Groep

Blog Kasper Benneker: Afstuderen bij ITC Groep

Al tijdens de bachelorfase van mijn studie (Sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht) was ik geïnteresseerd in burgerparticipatie. Deze interesse is tijdens mijn master Spatial Planning alleen maar gegroeid, daarom wilde ik hier graag mijn afstudeerscriptie over schrijven. Zodoende kwam ik bij ITC Groep terecht, waar ik de kans kreeg om mijn onderzoek uit te voeren. Momenteel doe ik een half jaar lang onderzoek naar het gebruik van applicaties tijdens de uitvoeringsfase van projecten. Daarnaast kijk ik welke de invloed de ontwerpfase van een plan heeft op de uitvoeringsfase.

Met mijn onderzoek hoop ik bij te dragen aan de effectiviteit van omgevingsmanagement. Hoe zet je apps het beste in om de omgeving volledig te betrekken? Welke functionaliteiten verwachten mensen van een app? Hoe maak je mensen in de ontwerpfase al enthousiast over de werkzaamheden en betrek je ze op een leuke manier? De resultaten van mijn onderzoek helpt ITC Groep uiteindelijk om nóg beter om te gaan met omgevingsmanagement in de toekomst.

Het verschil tussen de universiteit en het bedrijfsleven is groot. Alleen al het taalgebruik in geschreven stukken is een wereld van verschil. Daarom wilde ik graag, naast de uitvoer van mijn eigen onderzoek, deels werken bij ITC Groep, zodat ik ook mijn praktische vaardigheden verbeter. Hiermee leer ik om SMART te schrijven, een handige vaardigheid die mij helpt om nog concreter te zijn. Door het praktische aspect, leer ik ook om snel voldoende diepgang in het werk aan te brengen omdat deadlines kort na elkaar liggen. De combinatie van een scriptie schrijven (wetenschappelijk) en werken bij ITC Groep (praktisch) is in mijn ogen de ideale manier om jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De begeleiding van Alexandra, mijn stagebegeleider, helpt mij enorm. Zij denkt op een praktische manier mee en geeft nuttige feedback over bijvoorbeeld de vragen die ik stel in mijn interviews. Daarnaast heeft ze contacten met gemeentes en uitvoerders die mij weer verder brengen met mijn onderzoek. Alexandra helpt mij ook met mijn planning, wat niet mijn sterkste punt is. Het voordeel aan ITC Groep: ik kan niet alleen Alexandra om hulp vragen als ik dat nodig heb, iedereen op kantoor staat altijd open voor vragen!

Op dit moment ben ik halverwege mijn onderzoek, volgende week start ik met de eerste interviews met de omgevingsmanagers. Hierdoor krijg ik meer diepgaande mijn kennis over de projecten. Deze kennis pas ik vervolgens weer toe in mijn interviews met externe partijen. Ook zal ik over een aantal weken mijn enquêtes versturen naar bewoners. Deze resultaten vormen samen weer een stukje van de puzzel, om het omgevingsmanagement bij ITC Groep te verbeteren!

Kasper Benneker

Meer interessante blogs

De eerste 6 maanden van Ivo

Blog: De eerste 6 maanden van Ivo Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ivo is begonnen bij ITC Groep. Samen met hem blikken we terug op de afgelopen periode. Hoe is het met je?Goed, zit lekker in mijn vel en ben met interessante projecten bezig waar ik veel...

De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen

Blog: De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ellen is begonnen bij ITC Groep. Samen met haar blikken we terug op de afgelopen periode. Of ik een blog wilde schrijven over mijn eerste zes maanden bij ITC-groep. Eerlijk...

De eerste 6 maanden van Anne

Blog: De eerste 6 maanden van Anne Onze omgevingsmanager Anne is in oktober 2018 begonnen bij ITC Groep. Dat betekent dat ze inmiddels een half jaar voor ons werkt. Tijd om haar wat vragen te stellen! Hoe is het met je?Het gaat goed! Ik heb veel te doen en daardoor...

Overtuigd van onze tools tijdens de LOMD 2019?

You have Successfully Subscribed!