Blog:

Afstuderen bij ITC Groep

Niek studeert af bij ITC Groep, hieronder vertelt hij over zijn eerste ervaringen.

Na enkele jaren voorbereiding in verschillende disciplines is de tijd aangebroken om af te studeren voor mijn opleiding Bedrijfskunde MER. Een half jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met ITC groep als vormgever. Dit heeft ertoe geleid dat ITC groep mij de kans heeft gegeven om mijn afstudeeronderzoek te doen. Gedurende deze periode zal ik onderzoek doen naar de markt van aanbestedingen en de ontwikkelingen hierbinnen. Het is een markt met grote uitdagingen, waar ieder project de nodige risico’s met zich meebrengt. De eerste zes weken zijn voorbij gevlogen en ik zie met veel energie en motivatie de resterende periode tegemoet.

Het doel van mijn onderzoek is om het MT van relevante marktinformatie te voorzien om effectieve strategische beslissingen te kunnen maken. Dit doe ik door een marktanalyse te doen. De situatie en ontwikkelingen van de macro- en meso omgeving zullen in kaart gebracht worden en door middel van een interne analyse zal ik meer over het bedrijf komen te weten.

Door gedegen onderzoek te leveren en de kansen in de markt duidelijk in kaart te brengen, worden de meest relevante strategische opties uitgewerkt. Ik verwacht dat de resultaten die uit het onderzoek voortvloeien, een directe bijdrage kunnen leveren aan de continuïteit van ITC groep.

De eerste resultaten van de interne analyse geven mij al een goed beeld van de organisatie. Een opvallend resultaat is dat een ieder van de ondervraagden een enorme winnaarsmentaliteit heeft. De motivatie om als een team het beste resultaat voor de klant te leveren staat bovenaan. Andere elementen die de top drie aanvullen zijn nieuwsgierigheidprestigewaardering en vooruitgang. Diepte-interviews met het MT hebben mij een goed beeld gegeven van de markt. De opvolgende interviews met externe experts staan gepland en zullen tot meer inzichten leiden om de marktanalyse af te ronden.

Binnen ITC Groep is Mohamed mijn directe aanspreekpunt. Zijn scherpe blik, kennis en visie zijn een toegevoegde waarde voor mijn onderzoek. Het is prettig om iemand als begeleider te hebben die dezelfde achtergrond en ervaring heeft met het begeleiden van planschrijvers. Zijn kritische blik en oog voor kansen geeft mij extra motivatie om goed resultaat te leveren. Andere collega’s zijn ook altijd bereid om een steentje bij te dragen, wat binnen ITC groep als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Extra fijn voor mij is dat ik mijn werkzaamheden als vormgever bij ITC Groep goed kan combineren met studeren voor tentamens en het werken aan mijn scriptie. Voor de meeste plannen is het mogelijk om in de ochtend of ‘s avonds te werken. Hierdoor kan ik mijn studie en werk goed om elkaar heen plannen. Ook levert het werk een bijdrage aan mijn studie. Zo ben ik nog bewuster geworden wat het effect is van een goed rapport en duidelijke communicatie hiervan. Ik houd jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen!

Wil jij ook afstuderen bij ITC Groep? Neem contact op met Willemijn Keukens (06 – 29 01 23 05 of willemijn@itc-groep.nlvoor meer informatie!

Meer interessante blogs

3 redenen waarom je bij ITC Groep wil werken.

Blog: 3 redenen waarom je bij ITC Groep wil werken.  Een afwisselende baan met veel doorgroeimogelijkheden: werken bij ITC Groep verveelt nooit. Tweeënhalfjaar geleden begon mijn avontuur als student, waar ik tijdens mijn bijbaan de fijne kneepjes van het vak leerde....

De week van Jesper

Blog: De week van Jesper  Maandag8:00 uur: Deze week begint mijn werkdag thuis. Ik kreeg in het weekend een appje of ik maandag tijd had om te helpen bij een aanbesteding. Altijd leuk! Mijn rol is om de eerste opzet van het plan van aanpak te reviewen. Dat wil zeggen...

De week van Joleen

Blog: De week van Joleen MaandagOp maandag ben ik altijd op de bouwplaats te vinden. ’s Ochtends ben ik aanwezig in Etten-Leur waar ik als omgevingsmanager actief ben bij een herinrichtingsproject. Hier onderhoud ik het contact met bewoners, maar ook met andere...

Wil jij meer informatie?