Blog:

Afstuderen bij ITC Groep

Niek studeert af bij ITC Groep, hieronder vertelt hij over zijn eerste ervaringen.

Na enkele jaren voorbereiding in verschillende disciplines is de tijd aangebroken om af te studeren voor mijn opleiding Bedrijfskunde MER. Een half jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met ITC groep als vormgever. Dit heeft ertoe geleid dat ITC groep mij de kans heeft gegeven om mijn afstudeeronderzoek te doen. Gedurende deze periode zal ik onderzoek doen naar de markt van aanbestedingen en de ontwikkelingen hierbinnen. Het is een markt met grote uitdagingen, waar ieder project de nodige risico’s met zich meebrengt. De eerste zes weken zijn voorbij gevlogen en ik zie met veel energie en motivatie de resterende periode tegemoet.

Het doel van mijn onderzoek is om het MT van relevante marktinformatie te voorzien om effectieve strategische beslissingen te kunnen maken. Dit doe ik door een marktanalyse te doen. De situatie en ontwikkelingen van de macro- en meso omgeving zullen in kaart gebracht worden en door middel van een interne analyse zal ik meer over het bedrijf komen te weten.

Door gedegen onderzoek te leveren en de kansen in de markt duidelijk in kaart te brengen, worden de meest relevante strategische opties uitgewerkt. Ik verwacht dat de resultaten die uit het onderzoek voortvloeien, een directe bijdrage kunnen leveren aan de continuïteit van ITC groep.

De eerste resultaten van de interne analyse geven mij al een goed beeld van de organisatie. Een opvallend resultaat is dat een ieder van de ondervraagden een enorme winnaarsmentaliteit heeft. De motivatie om als een team het beste resultaat voor de klant te leveren staat bovenaan. Andere elementen die de top drie aanvullen zijn nieuwsgierigheidprestigewaardering en vooruitgang. Diepte-interviews met het MT hebben mij een goed beeld gegeven van de markt. De opvolgende interviews met externe experts staan gepland en zullen tot meer inzichten leiden om de marktanalyse af te ronden.

Binnen ITC Groep is Mohamed mijn directe aanspreekpunt. Zijn scherpe blik, kennis en visie zijn een toegevoegde waarde voor mijn onderzoek. Het is prettig om iemand als begeleider te hebben die dezelfde achtergrond en ervaring heeft met het begeleiden van planschrijvers. Zijn kritische blik en oog voor kansen geeft mij extra motivatie om goed resultaat te leveren. Andere collega’s zijn ook altijd bereid om een steentje bij te dragen, wat binnen ITC groep als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Extra fijn voor mij is dat ik mijn werkzaamheden als vormgever bij ITC Groep goed kan combineren met studeren voor tentamens en het werken aan mijn scriptie. Voor de meeste plannen is het mogelijk om in de ochtend of ‘s avonds te werken. Hierdoor kan ik mijn studie en werk goed om elkaar heen plannen. Ook levert het werk een bijdrage aan mijn studie. Zo ben ik nog bewuster geworden wat het effect is van een goed rapport en duidelijke communicatie hiervan. Ik houd jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen!

Wil jij ook afstuderen bij ITC Groep? Neem contact op met Willemijn Keukens (06 – 29 01 23 05 of willemijn@itc-groep.nlvoor meer informatie!

Meer interessante blogs

Blog Kasper Benneker: Afstuderen bij ITC Groep

Blog: Blog Kasper Benneker: Afstuderen bij ITC Groep Al tijdens de bachelorfase van mijn studie (Sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht) was ik geïnteresseerd in burgerparticipatie. Deze interesse is tijdens mijn master Spatial Planning alleen...

De eerste 6 maanden van Ivo

Blog: De eerste 6 maanden van Ivo Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ivo is begonnen bij ITC Groep. Samen met hem blikken we terug op de afgelopen periode. Hoe is het met je?Goed, zit lekker in mijn vel en ben met interessante projecten bezig waar ik veel...

De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen

Blog: De eerste 6 maanden van planschrijver Ellen Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Ellen is begonnen bij ITC Groep. Samen met haar blikken we terug op de afgelopen periode. Of ik een blog wilde schrijven over mijn eerste zes maanden bij ITC-groep. Eerlijk...

Wil jij meer informatie?