Blog:

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

 

In het vorige deel heb ik je verteld hoe je het fundament bouwt voor je bouwteamplan. In dit deel geef ik je drie schrijftips die je helpen bij het schrijven van een bouwteamtender:

1. Wat is het probleem? De opdrachtgever zet het project niet zomaar op de markt als bouwteam. Vaak is er een uitdaging in tijd, budget of specifieke kennis. Ontdek het probleem en schrijf jouw oplossing concreet in het plan.

2. Wie is je lezer? Ken je het team van de opdrachtgever? Hoe zitten ze in de wedstrijd? Heb je eerder met ze gewerkt en hoe ging dat? Maak een profielschets van je beoordelaars en stem je tone of voice hierop af in je plan.

3. Wees concreet! Uiteraard maak je samen in het bouwteam definitieve keuzes. Maar schrijf niet in ieder kopje dat je de keuze openlaat. Laat zien waar je van bent. Jij bent de expert en weet hoe je tot een maakbaar ontwerp moet komen. Schrijf concrete maatregelen op en onderbouw deze.

Een bouwteamtender is een ontdekkingsreis. Je gaat op pad en gaandeweg ontdek je de juiste koers. Hou hieraan vast. Fijne vaart!

Meer interessante blogs

Joleen terug van weggeweest

Joleen terug van weggeweest

Blog: Joleen terug van weggeweest Na jaren de omgeving gemanaged  te hebben in Nederland, ging Joleen het afgelopen halfjaar haar dromen achterna en vertrok naar Spanje. Wij denken bij ITC Groep graag mee bij het verwezenlijken van dit soort plannen. In deze blog lees...

Stikstofuitstoot verminderen in de bouwfase

Stikstofuitstoot verminderen in de bouwfase

Blog: De huidige onzekerheid over de stikstofwetgeving zorgt voor veel onduidelijkheden over de rol van stikstof in toekomstige bouwprojecten en aanbestedingen. Los van de onzekerheid, wat kan je nou als aannemer doen om jouw stikstofuitstoot in de bouwfase te...

Aandacht voor dieren in de aanbesteding

Aandacht voor dieren in de aanbesteding

Blog: Aandacht voor dieren in de aanbesteding Op de foto’s is te zien dat wij bij ITC Groep dierenvrienden zijn. Deze aandacht en liefde voor dieren komt ook geregeld terug in onze plannen. Zo is het vaak de uitdaging in onze plannen om de hinder en overlast voor de...

Wil jij meer informatie?