Blog:

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

 

In het vorige deel heb ik je verteld hoe je het fundament bouwt voor je bouwteamplan. In dit deel geef ik je drie schrijftips die je helpen bij het schrijven van een bouwteamtender:

1. Wat is het probleem? De opdrachtgever zet het project niet zomaar op de markt als bouwteam. Vaak is er een uitdaging in tijd, budget of specifieke kennis. Ontdek het probleem en schrijf jouw oplossing concreet in het plan.

2. Wie is je lezer? Ken je het team van de opdrachtgever? Hoe zitten ze in de wedstrijd? Heb je eerder met ze gewerkt en hoe ging dat? Maak een profielschets van je beoordelaars en stem je tone of voice hierop af in je plan.

3. Wees concreet! Uiteraard maak je samen in het bouwteam definitieve keuzes. Maar schrijf niet in ieder kopje dat je de keuze openlaat. Laat zien waar je van bent. Jij bent de expert en weet hoe je tot een maakbaar ontwerp moet komen. Schrijf concrete maatregelen op en onderbouw deze.

Een bouwteamtender is een ontdekkingsreis. Je gaat op pad en gaandeweg ontdek je de juiste koers. Hou hieraan vast. Fijne vaart!

Meer interessante blogs

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

ITC Groep onboarding door de ogen van Saar

Op de eerste dag bij ITC Groep startte direct het onboardingsprogramma. Deze bestond uit een interne training ‘EMVI Basics’. Daarna had ik steeds elke week contactmomenten met Rosa en Jillian waarin ik vragen kon stellen en we mijn ervaringen bespraken. Ik vond dit...

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Wij maken een kunstwerk van je EMVI-plan

Blog: Onze designafdeling is elke dag druk bezig met het opmaken en ontwerpen van alles wat je maar kunt vormgeven in de bouwwereld. Dit doen zij voor zowel tenders (EMVI-plannen, faseringsbijlages, planningen en processen) als de realisatie (bouwhekdoeken, bouwborden...

Het eerste halfjaar van Saar

Het eerste halfjaar van Saar

Blog: Hoe is het met je? Met mij gaat het goed. Ik heb het erg naar mijn zin bij ITC Groep en het eerste halfjaar is voorbijgevlogen. Een leuke groep collega’s, hard werken, veel nieuwe dingen leren en veel leuke uitjes. Waarom heb je voor ITC-groep gekozen? Dit is...

Wil jij meer informatie?