Blog:

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

 

In het vorige deel heb ik je verteld hoe je het fundament bouwt voor je bouwteamplan. In dit deel geef ik je drie schrijftips die je helpen bij het schrijven van een bouwteamtender:

1. Wat is het probleem? De opdrachtgever zet het project niet zomaar op de markt als bouwteam. Vaak is er een uitdaging in tijd, budget of specifieke kennis. Ontdek het probleem en schrijf jouw oplossing concreet in het plan.

2. Wie is je lezer? Ken je het team van de opdrachtgever? Hoe zitten ze in de wedstrijd? Heb je eerder met ze gewerkt en hoe ging dat? Maak een profielschets van je beoordelaars en stem je tone of voice hierop af in je plan.

3. Wees concreet! Uiteraard maak je samen in het bouwteam definitieve keuzes. Maar schrijf niet in ieder kopje dat je de keuze openlaat. Laat zien waar je van bent. Jij bent de expert en weet hoe je tot een maakbaar ontwerp moet komen. Schrijf concrete maatregelen op en onderbouw deze.

Een bouwteamtender is een ontdekkingsreis. Je gaat op pad en gaandeweg ontdek je de juiste koers. Hou hieraan vast. Fijne vaart!

Meer interessante blogs

Durft u de participatieladder te beklimmen?

Durft u de participatieladder te beklimmen?

De nieuwe Omgevingswet legt vast dat overheidsinstellingen gebruik moeten maken van participatie. Zo moeten zij aangeven wie zij betrokken hebben bij het ontwerpproces, wat de uitkomst hiervan was en hoe zij invulling geven aan het participatiebeleid. Door bewoners en...

Wil jij meer informatie?