Blog:

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

3 schrijftips om een bouwteamtender te winnen

 

In het vorige deel heb ik je verteld hoe je het fundament bouwt voor je bouwteamplan. In dit deel geef ik je drie schrijftips die je helpen bij het schrijven van een bouwteamtender:

1. Wat is het probleem? De opdrachtgever zet het project niet zomaar op de markt als bouwteam. Vaak is er een uitdaging in tijd, budget of specifieke kennis. Ontdek het probleem en schrijf jouw oplossing concreet in het plan.

2. Wie is je lezer? Ken je het team van de opdrachtgever? Hoe zitten ze in de wedstrijd? Heb je eerder met ze gewerkt en hoe ging dat? Maak een profielschets van je beoordelaars en stem je tone of voice hierop af in je plan.

3. Wees concreet! Uiteraard maak je samen in het bouwteam definitieve keuzes. Maar schrijf niet in ieder kopje dat je de keuze openlaat. Laat zien waar je van bent. Jij bent de expert en weet hoe je tot een maakbaar ontwerp moet komen. Schrijf concrete maatregelen op en onderbouw deze.

Een bouwteamtender is een ontdekkingsreis. Je gaat op pad en gaandeweg ontdek je de juiste koers. Hou hieraan vast. Fijne vaart!

Meer interessante blogs

De Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder

Blog: Veel aannemers zijn er mee bezig: De Safety Culture Ladder, vroeger bekend als De Veiligheidsladder. Deze veiligheidsnorm bestaat uit 5 treden. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn...

Hoe schrijf je een goede bewonersbrief?

Hoe schrijf je een goede bewonersbrief?

Blog:Met een informatiebrief stakeholders in je projectgebied informeren over de werkzaamheden. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe schrijf je nu een écht goede informatiebrief voor omwonenden? Daar valt veel over te zeggen. In deze tips geven we vast...

Wil jij meer informatie?